—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ќбщ преглед

Ќиската избирателна активност постави на изпитание не само вас, политическите партии, но и легитимността на всички институции. »нтересно е да чуем какви са вашите изводи от създалата се политическа криза и как виждате вие преудол€ването най-вече на гражданската апати€? ќт натрупани€ от вас политически опит - как прецен€те бъдещето и перспективите пред 50-ото Ќародно събрание. »мате ли формула за излизане от нелеката ситуаци€?

“ези въпроси зададе президентът –умен –адев на представителите на парти€ "¬ъзраждане".

"‘ормулата € зададе български€т гражданин, като определи да има повече партии, които по време на кампани€та за€виха, че не искат да управл€ват с √≈–Ѕ и ƒѕ—, отколкото √≈–Ѕ и ƒѕ—, които на практика тр€бва да разглеждаме като сиамски близнаци. ≈дна, на практика, необ€вена, но много стабилно действаща коалици€", за€ви  остадинов.

“ой отбел€за, че Ѕорисов не изглеждал щастлив, че тр€бва да предлага правителство.

"¬ъзможно е да има правителство в този парламент и ние €сно за€вихме формулата, ко€то всъщност избирателите са продиктували - 125 мандата са тези, които са различни от √≈–Ѕ - ƒѕ—. ≈дна гол€ма част от причината за апати€та и за позорно ниската избирателна активност, е факта, че има две партии, които се €в€ват много сериозен пред работата на парламента", допълни лидерът на "¬ъзраждане".

“ой допълни, че има и много други причини, но най-гол€мата е умората, че не могат да се преудоле€т тези две партии.

"∆елаем трети€ мандат, като сме готови да разговар€ме с всички останали политически сили, без √≈–Ѕ и ƒѕ—, за състав€нето на кабинет. — консенсусна фигура за министър-председател", об€ви  остадинов.

“ой за€ви, че не е изненадан, че ѕѕ-ƒЅ са за€вили, че н€ма да подкреп€т подобна иде€.

ќт "¬ъзраждане" призоваха –адев да свика  —Ќ— по повод избора на нов български патриарх. "ќчевиден е опита Ѕѕ÷ да бъде поставена под една или друга зависимост и да се превърне в брънка от плана за изпълнението на една пълз€ща украинизаци€ в Ѕългари€", добави  остадинов.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


ќще новини

 оментари Ќапиши коментар