Снимка: БГНЕС

Емоционалното състояние на Бойко Борисов обективно не ме засяга. Ако иска да е тъжен, ако иска да е весел, ако иска да плаче мъжката в някой ъгъл. Това си е негов проблем. Аз не искам да се бъркам в личния и душевния свят на хората. А за нещата, за които е тъжен, той също носи достатъчно голяма вина да не са се случили. Така председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е натъжен, че "българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди от плана за възстановяване и еврофондовете"..... "нямаме план, милиардите стоят и предстои среща на най-високо ниво на НАТО".  

"В крайна сметка, те заедно с ПП-ДБ управляваха и къде са им законите, за да бъдат усвоени парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Намерете Бойко Борисов и го питайте", призова Йорданов.

По думите му изборът на Рая Назарян за председател на парламента не е протягане на ръка. Окачестви подкрепата към кандидатурата ѝ като практичен подход и коментира: "Ако отидем на нови избори, няма никакво значение, че Рая Назарян ще бъде 2 месеца председател на Народното събрание".

"На нас ни е все тая дали някой ще каже "браво" или "мерси". Ние сме си самостоятелна политическа партия. Имаме си собствени цели. Смятаме определени решения и стъпки за правилни, имаме си план коя стъпка след коя е и си действаме по начина, по който смятаме, че трябва да постъпим. Ние си искаме третия мандат. Искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет в разговор с всички политически партии", категоричен бе той.

Не сме казали, че президентът ще даде третия мандат на нас. Надяваме се той да го даде на нас, допълни Йорданов.

Разбирането, че трябва да има експертен кабинет трябва да влезе в главите на повечето политически партии. Това опира до техния манталитет, его, практицизъм, посочи председателят на ПГ на "Има такъв народ".

"Искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет в разговор с всички политически партии", допълни Тошко Йорданов.

Йорданов още веднъж потвърди, че от "Има такъв народ" няма да подкрепят първия и втория мандат на ГЕРБ-СДС и ДПС.

Според него третият мандат е отговорност на президента Румен Радев. Поясни, че във всяка една партия има добри експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase