Снимка: БГНЕС
fallback

Според бившият служебен премиер Георги Близнашки формулата за съставяне на правителство трява да се смени и да се хвърви към правителство без ярки политически фигури. Той допълни, че правителството зависи от “онези избори отвъд Океана”.

Oще по темата
Според него днешната битка за председателското място в НС има друг смисъл - как да изглежда бъдещото правителство.

"Очевидно, че тези, които биха подкрепили правителство - ИТН и БСП, няма да приемат тази партизанска формула. ДПС искат своето парче от баницата. Ако се отива към споделена отговорност, не само министри от ГЕРБ, но и от ДПС, това е смисълът от появата на Пеевски”, каза пред БНР Близкашки.

Политикът допълни, че най-силно впечатление прави мълчанието на държавния глава Румен Радев. Това, по думите му, е знак, че ситуацията е тревожна.

“Нека не забравяме, че всичко започна от онзи размахан юмрук на площада и четвърта година продължава този хаос. Аз го наричам агония на държавността, това е четвърта година и нещата са на път да се превърнат  трагични", предупреди проф. Близнашки.

Бившият премиер коментира и темата за свикване на Велико Народно събрание, което означава и нов тип република - президентска. Според Близнашки това е много рискована крачка.

“Ако сега не се излъчи правителство и се отиде към предсрочни парламентарни избори, ще бъде катастрофа. Сега с голяма мъка ги докараха до 30% гласуващи. Самият Борисов ще загуби много в следваща предизборна кампания", предрича бившият служебен премиер. Той прогнозира, че нова “сглобка” няма да има.

ПП-ДБ вървят към екзистенциалния си минимум и трябва да мислят как ще оцелеят при следващи избори. Най-добрата новина е, че Христо Иванов се оттегля. Това е най-вредната личност", каза проф. Близнашки и призна, че президентът Росен Плевнелиев му е “пробутал” Христо Иванов за министър на правосъдието в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Я, па Я

преди 1 седмица

Не държавата Близнашки, а мафията която не си дава властта и сцената на всичко, даже разпад на държава се държи за властта. Парите и благополучието на старите комунистически про-руски фамилии са заложени на карта, положението е сериозно. Даже и теб те изтупаха от нафталина...

95

Toni Ivanov

преди 1 седмица

България ще се оправи едва,когато има нормални избори,като се прочистят изборните списъци от "мъртви души",спрат да се купуват гласове. Партиите спрат да се плюят,а започнат дискусии какво биха направили,ако вземат властта за развитието на България и благоденствието на българския народ. Както се вижда до момента няма партия,която да говори за просперитета на България и как ще реши демографската криза в държавата,а кой какво крал през годините трябва да реши прокуратурата и съда.

94

Toni Ivanov

преди 1 седмица

Четвърта година държавата НЕ АГОНИЗИРА,а се чисти от мутренския модел на Герб.

fallback