Никой измежду Рая Назарян от ГЕРБ, Петър Петров от "Възраждане", Силви Кирилов от ИТН и Юлиана Матеева от "Величие" не събра нужната подкрепа, за да стане председател на 50-ия парламент. Ще избираме ли с дни отново новия председател на парламента?

Още по темата
"Най-голямата партия, традицията е такава, получава председател на парламента", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Смятам, че тя трябва да бъде подкрепена, първата сила трябва да получи шеф на парламента и това е традицията. Трябва да ги спазваме тези неща", каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

А провалът на избора на председател на НС породи мрачни прогнози.

"Всички виждат как летим към новите избори. Дайте да седнем и да направим едно стабилно управление, така както ни нареди народа - първи, втори, трети. Алексей го няма, иначе щяхме да идем в манастира и да се разберем", допълни Борисов.

"ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни в продължение на един месец, че нищо не можем и сме докарали държавата в криза, а сега искат подкрепа за правителство. Това е най-малкото несериозно", посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Много упреци и коментари не помогнаха на депутатите да се обединят около личност, която да оглави парламента. Процедурата продължава утре.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase