fallback

"Няма как с 30% участие на българите в изборите да е легитимна тази власт. 70% негласували - там е заровено кучето на тези постоянни избори, бъркотия и напрежение. Трябва анализ на тези 70%. Те говорят кой с кого щял да управлява - елементарна математика, от която няма никаква полза", заяви журналистът Петьо Блъсков коментира в "Денят ON AIR" изборните резултати от предсрочния парламентарен вот у нас.

Според него зад партия "Величие", която влиза в 50-ото НС, стои политически инженеринг.

"Това е нишата на тъжното шоу в нашата политика. Те не са виновни, други ги вкараха в парламента. Трябва да се анализира работата в социалните мрежи. Ако наесен Тръмп спечели изборите в САЩ, следващият българин, който ще води нашата дружина, се казва ген. Радев. Ние сме важна точка в геополитиката, трябва да се контролира тази страна", каза още Блъсков.

"И в Европа, и в България видяхме, че инфлуенсърите спечелиха тези избори. Системните играчи, които заложиха на нормална предизборна кампания, загубиха своето лустро и избиратели. Заложилите на атрактивна и екстремална кампания привлякоха най-много гласоподаватели. Партия МЕЧ от нулата изкара 3%, което е доста сериозен резултат. Партия "Величие" - последователите ѝ имат по 200-300 хил. гледания в социалните мрежи. Това, което минава през социалните мрежи, е основната част на тяхната кампания", коментира на свой ред бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че "Величие" не се позиционира по никакъв начин, а наративът се сменя въз основа на това какво искат да чуят хората.

Керемедчиев подчерта, че на България ѝ трябва стабилно правителство със стабилно мнозинство.

Керемедчиев е на мнение, че ако ГЕРБ преглътнат своето его и заложат на експортно правителство, може да получат по-голяма подкрепа, отколкото ако капсулират партийния избор.

"Няма лошо Борисов да направи кабинет с ДПС, въпросът е с каква програма ще управлява този кабинет. 90% от енергията в политиците е ангажирана с войната в Украйна. Те могат да тръгнат да правят нещо истинско и веднага ще тръгнат да ги обвиняват, много е тежка ситуацията. Трябва стоманена политическа воля. Кучето е заровено в ясна програма. Трябва да спрат малко с евроатлантизма и да говорят за българизма", коментира още Блъсков.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Homer

преди 2 седмици

Блъсков, Данев ти спряха кранчето?

59

Анонимен

преди 2 седмици

По закон регредум може а защо бягат от него като опърлени властимащите

58

до Гласувал

преди 2 седмици

Преиграваш. Ако 70% пуснат "не подкрепям никой", резултатът ще е точно същия, но няма да има 70% празни места в парламента нали? - ерго, няма смисъл от трупане по секциите. Инак щеше да има хора, които ще се оплакват, че "Като не подкрепяш никой, за какво се редиш тука на опашката да правиш навалица?!". Отчитай фактите.

fallback