Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов направи прогноза, че при нови избори през есента ще се появяват още по-силни радикални движения. Той припомни думите на Борисов, който каза, че е по-добре да има по-партиен кабинет, което означава повече отговорност и стабилност.

“Трифонов настоява за по-експертно и неполитическо правителство. Трудно е да се каже кой от двата пътя е по-смислен за страната. Ще трябва да се намери нещо средно. Мисля, че ГЕРБ се мъчат да направят това”, допълни изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан” пред БНР.

Симеонов подчерта, че отдавна е имало белези на пропускане в БСП. Той сподели, че новата партия “Величие” също трябва да внимава да не тръгне по този път и да стане за смях.

“Дори ПП-ДБ нямат вътрешно единомислие по темата дали да се подкрепи такъв кабинет. Сигурен съм, че текат сондажи за получаване на по-широка подкрепа. Борисов се опитва да направи така, че всички да са доволни. Получавало му се е в годините, не знам дали този път ще успее”, сподели мнението си експертът.

"Разцеплението вече не е корупция-антикорупция, а е изток-запад", отбеляза Първан Симеонов. "Любопитно е, че "Възраждане" говорят за анти - ГЕРБ фронт. Това показва първи признаци на гъвкавост. Рано или късно "Възраждане" ще трябва да направят завой, защото иначе остават неприложими в българската политика”.

Първан Симеонов обаче не е оптимист по отношение на дълбинните структурни промени.

"Нямаме сили да произведем качествена промяна. Конституционните са отрезвяващия пример. Не вярвам тези политици да имат мъдростта да мислят десет пъти преди да срежат. Нека оставим еволюцията да работи, да не променяме правилата ѝ”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase