Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Предвид това, което сме видели досега, смятам, че ще се намери формула в името на България, както казват винаги политиците, на някаква коалиция. Видяхме, че десните партии като ПП-ДБ нямат никакъв проблем да сътрудничат с тези, срещу които протестираха - с БСП в лявото пространство, може би само "Възраждане" засега не може да се пише никъде, но предстои да видим какъв ще е резултатът. Предполагам, че ако "Възраждане" са втора политическа сила, дори трета, ще се намери форма на колаборация", каза финансистът Светлин Танчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Възраждане" продължава да е удобното плашило и необходимо зло, срещу което противопоставяне ще се наложи създаването на кабинет. Не са малко партиите, които направиха заявки за участие в надпартиен, наднационален, галактически кабинет. Не знам кой и на какви форуми взима такива решение. Желаещи за участие във властта има много. Ще се намери формула за управление и допускам, че в нея ще влязат почти всички участници в парламента", коментира евродепутатът Петър Витанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Танчев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да състави коалиция с ДПС.

"Борисов определено вече е един от най-обиграните политици в България. Той е от доста време в тази си позиция, така че според това, което аз съм видял, не вярвам, че ще направи тази стъпка и той определено ще търси формула на това, което беше досега, дори да има достатъчно гласове", отбеляза Танчев.

Според него е напълно възможно на политическото поле да се появи седма партия, която досега не е била в Народното събрание.

"Ще видим дали ще се случи, или не, но каквато и да е ситуацията, виждаме, че ПП-ДБ единственият проблем, който изтъкват в кампанията, е Борисов да не е премиер, което не мисля, че ще е кой знае какъв препъникамък. ДПС и Пеевски ще ги преглътнат", на мнение е Танчев.

"Борисов не би тръгнал на пряка коалиция с ДПС, въпреки че могат да имат около 120 гласа, за да има по-голяма легитимност. Ще се опита да внедри в един потенциален бъдещ кабинет поне част от така нареченото демократично дясно", допълни Витанов.

По негови думи това е последният път, в който ПП-ДБ се явяват съвместно на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Обективен

преди 3 седмици

Това е последният път в който ПП и ДБ съществуват.

19

Анонимен

преди 3 седмици

Не знаех че финансисти (пази боже като този на снимката) разбират от политика.Тоя другар е от радио Банкя ако сте забравили.Не мога да повярвам какви деградета управляват България.Тодор Живков ми се струва като Айнщайн пред тая глутница побеснели пссета.А иначе се обзалагам че както пишещите тук така и всички българи си нямат грам идея кой ги управлява.И не, не е Тиквата, Дебелото, Сараите, Посолствата и т.н.Не са те!!!

18

Анонимен

преди 3 седмици

мисля, че премиер на следващото служебно правителство няма да е главчев

fallback