Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Липсата на дебат преди изборите е абсолютно очевидна. Водещите политически сили не водят кампания. Това заяви лидерът на партия "Единение" Иван Христанов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

"Най-близкият израз, който успях да намеря е "война на билбордове". Разменят си едни унизителни билбордове и някак двете страни забравиха, че когато обиждаш другия, не страдат тези, които си го обичат, не страдат тези, които те подкрепят, твърдото ядро. Това възмущава широките периферии и ги отказва. Една такава билбордна война може да консолидира ядрото, но не може да привлече нови избиратели", заяви Христанов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи се очаква тежко доминиране на ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" на предстоящите избори.

"Дали ще има кабинет е трудно да се каже, защото когато погледнем лагерите ИТН е по-близо до ДПС, в същото време "Синя България" би била много по-близо до Борисов. Борисов, за да може да си пребалансира парламента, се опитва да вкара "Синя България", защото един кабинет съставен от Борисов от една страна и Пеевски и ИТН от другата, би бил много труден за Борисов", смята гостът.

Поради тази причина Христанов отбеляза, че за Борисов ще бъде важно "Продължаваме промяната" - "Демократична България" да влязат в парламента с резултат, който би могъл да му позволи да работи с тях.

"Много пъти се опитвахме да предупредим, че този номер - да сложиш Пеевски на масата и после да му кажеш "тръгвай си" и той да си тръгне, няма как да се получи. Веднъж като го сложиш на масата, той си остава на масата. За съжаление, може би от арогантност, липса на визионерство или самонадценяване доведоха дотам, че виждаме Пеевски в момента - "политика в България няма да се прави без нас, ние ще решаваме кой ще бъде премиер и министри". Кутията на Пандора вече е отворена", каза Христанов.

Според лидера на "Единение" Пеевски нарушава Изборния кодекс.

"Той обикаля България и навсякъде се снима с религиозни лидери. Член 13 на Конституцията изрично казва, че ангажирането на религиозни институции в политическа дейност е забранено. Изборният кодекс също забранява провеждане на политики и кампании, които въвличат религиозните институции", разясни Христанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

баба мара

преди 3 седмици

аз не гласувам на мен не могат да ми въздеистват по никакъв начин нито с билдбордовенито с медии нито с празни приказки едно приказват друго вършат като влязат в нсзатова нови из бори наесен

10

Радослав

преди 3 седмици

Всички партии изпляскали билбордове с лидерите си, всеки ден лидерите обикалят и дават пресконференции, все едно всички партии са от по един човек и, че лидерите са кандидати от всички региони, всичко останало в партиите са марионетки и кукли на конци. Да не говорим за факта, че всички лидери като партизани се срещат само с членове на партиите, няма да обесят предварително къде ще са, срещите в работно време. С чиста съвест може да се каже, че всички партии се крият от гласоподавателите!

9

Анонимен

преди 3 седмици

По устенцата ще ги познаете.

fallback