Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов, който е бил уволнен от Великотърновския университет обясни защо се е стигнало до тази ситуация.

„От дълго време водя война с ректора на университета, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения”, каза той пред Нова телевизия.

Още по темата

Михов припомни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата за обучението 175 на италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност.

„Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал”, каза доц. Михов.
„Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаеш, че това ще има реакция за мен. И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново”, обясни той.

Той категорично отхвърли обвиненията за „обръчи от фирми на ВМРО”, участвали в ремонтите на университета.
„В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно”, каза доц. Михов. В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase