Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов е бил уволнен дисциплинарно от Великотърновския университет заради уронване на престижа му, информираха от висшето заведение в официална позиция до медиите.

„С голяма изненада чухме, видяхме и прочетохме, че кандидатът за президент на партия ВМРО е представен като доцент във ВТУ. Истината е, че той в момента НЕ работи във Великотърновския университет, тъй като е уволнен дисциплинарно заради уронване на престижа му“, написаха от там.  

От висшето заведение оповестиха и мотивите за крайната мярка.

„Сред мотивите за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата”, посочват още от ръководството на ВТУ. И изреждат причините за отстраняването на Михов: нарушил точка от закона, според която членове на академичния състав са длъжни да не провеждат политическа или религиозна агитация във висшето училище; саботирал работата на Академичния съвет; възпрепятствал решаването на въпроси, свързани с ВТУ, в Комисията по образование в НС; обиждал ректора и ръководството на университета с изказвания от парламентарната трибуна; причинил фалит на ВТУ, когато бил помощник-ректор и др.”, посочиха от ВУЗ-а.

Още по темата
Според ръководството му той е виновен и за фактическия фалит на университета.

За уволнението си съобщи самият доц. Михов преди месец. По думите му дисциплинарната санкция е за това, че „публично критикувах стила и начина на управление на настоящото ръководство и подадох сигнал в прокуратурата“, пише вестник „Борба”.

„Мнозина бяха уволнени за къде по-малки „прегрешения“. Мое право е да защитя по законен път своите права, доброто си име и репутация на преподавател и учен. И ще го направя!“, коментира още Михов пред изданието тогава и даде заявка, че ще обжалва заповедта на ректора проф. Христо Бонджолов.

Това е второто уволнение за доц. Михов. Преди години той бе отстранен от висшето училище в качеството му на помощник-ректор на предишното ръководство, отговарящ за финансите на търновския ВУЗ.

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 месец

престъпник. значи е идеален кандидат за вмро

31

тя

преди 1 месец

Погледнато обе ктивно тоя не става за продавач на сергия камо ли за президент !

30

Анонимен

преди 1 месец

До ГЕРБ _22 __ВСЪЩНОСТ В СТАТИЯТА НА ЖЪЛТУРЧЕТО ТРУД ИМА "НЯКАКВА" ИНФОРМАЦИЯ. НЯКАКВА ФИРМА, НА НЯКАКВИ ДАЛЕЧНИ ОСТРОВИ, С НЯКАКЪВ СОБСТВЕНИК И МНОГО ДРЪНКАНЕ КАТО ПРАЗНИ ТЕНЕКИИ. ЗАСЕГА ТОВА Е FAKE NEWS, ДОКАТО НЕ ПРЕДСТАВЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА !!! КУДКУДЯКАНЕТО ДРУГАДЕ!!!