Снимка БГНЕС

Да снимаш с телефон как работи машината не виждам как може да заплаши изборния процес. Машината в момента разпечатва бюлетина, която после се брои на ръка, отделно тя нищо не брои в момента, така че тя в момента е един принтер, няма как да ви излъжат, каза пред бТВ финансовият министър Асен Василев.

Машините след гласуване никой не прави нищо с тях, след това се събират и после се ползват за втори тур, уточни той. Хартиеният вот винаги е бил проблематичен. МВР бяха активни на тези избори, ние от ПП подадохме доста сигнали за организирано купуване на гласове. В 20 области на страната имаше 30 населени места може би където имаше информация за купуване на гласове. Този път министърът каза, че са разследвани повече сигнали от миналия път, посочи Василев. ГРАО за първи път публикуваха съмнителни регистрации, отбеляза Василев.

Още по темата

За таксата газ на Русия, Василев каза, че е такса, която има характера на акциз. Тя не е нещо ново за нашата енергетика. Всички производители на електроенергия внасят подобна такса във фонд сигурност, това съществува от 2013, 2014 г. това не е иновация. Това наложихме на вноса на транзита на руски газ през България, в случая, каза Василев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase