Снимка: архив Булфото
fallback

Патриотите ще искат министри в бъдещ кабинет, ако се стигне до съгласие за общо управление с ГЕРБ.

В миналия мандат ПФ подкрепяше правителството на Бойко Борисов, но не участваше със свои хора в него.

Той не избори конкретни ресори, за които ще настояват Патриотите, защото не искал да предпоставя преговорите. И Каракачанов, както и колегата му Валери Симеонов по-рано, поиска широка коалиция около ГЕРБ и БСП, но сам призна, че тя едва ли е възможна.

Oще по темата

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова вече обяви, че червените няма да влязат в кабинет на ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов също няма сигнали, че имат намерение за канят левите във властта.

Утре се очаква следизборното затишие от централите на ГЕРБ и на БСП да бъде нарушено. Борисов се връща от Малта и вероятно ще покани Патриотите на преговори. На "Позитано" пък Нинова събира Националния съвет на партията, на който се очаква да се обсъжда следизборната политика на левицата.

Според Красимир Каракачанов най-добрият вариант е да бъде постигнато национално съгласие между основните политически сили за най-неотложните задачи пред страната.

"Ясно е, че към момента трудно може да се постигне едно мнозинство в парламента или едно правителство между ГЕРБ, БСП и "Обединени патриоти" - не са узрели просто някои от партиите в България за търсене на подобно мнозинство и подобно правителство", каза лидерът на ВМРО пред БНТ.

Той обяви и че участието на Патриотите във властта не е самоцел и че най-важно е да има ясна програма. И Каракачанов, както и Симеонов показа, че коалицията няма намерение да отстъпи от искането си за повишаване на пенсиите, което в миналия мандат раздели ГЕРБ и ПФ.

"Ако ние постигнем съгласие и се стигне до една обща програма за управление - да, смятам, че е разумно и необходимо ние да имаме своите министри", каза още Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и темата за това кой ще е председател на Народното събрание. Постът се оваканти след като досегашната фаворитка Цецка Цачева отпада от новия състав на парламента заради преференциален вот за нейни конкуренти от листата.

Един от спряганите кандидати за шеф на Народното събрание е Красимир Каракачанов. Самият той обясни, че с него разговори по темата не са водени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 7 години

Един от биячите на бабички. Това е човекът с турската фамилия.

42

?

преди 7 години

Ами СЪЩОТО ще бъде и при правителство на БСП-Воля, ОП: само ОБИЧТА между тях ще е по-голяма ( вж Путин) и недоверието на ЕС- по-голямо като видят Сидертов, К.Нинова как се звери за санкциите

41

u4en

преди 7 години

Правителство на ГЕРБ - и всички мижитурки ще го подкрепят....ВОЛЯ - защото повече няма да влязат...ОП - защото ще се разпаднат.....ДПС - защото и ДОСТ ще влезе.

fallback