Снимка: архив Булфото
fallback

В листите на БСП има хора, които силно критикуват Запада и НАТО, но се изказват ласкаво за Русия. Това коментира политологът Първан Симеонов. Според него листите на БСП показват тенденция България да завива политически на Изток.

"Само си дайте сметка – преди няколко години, ако човек говореше като президента Росен Плевнелиев, това минаваше за абсолютно нормално, беше нормата, политическата коректност. Сега, ако човек говори като Росен Плевнелиев, минава за краен", каза Симеонов пред "Фокус".

Той смята, че оста на въртене на българското общество се отмества на Изток, по посока на Русия. "Това е неговата нова координатна система", каза политологът.

Според него обществото търси баланс като се отмества към Русия. "Това, съчетано с национал-социалните послания, е леснозапалима смес - особено в регион като нашия и свят като днешния", предупреди Първан Симеонов.

Политологът смята, че в обществото ни се възраждат две позабравени идеи – националната и социалната.

"Тези две идеи избуяват отново и търсят своя исторически реванш, даже с известна патология и крайност", каза още Първан Симеонов.

Той отчете, че има риск след изборите отново да се стигне до предсрочен вот, въпреки че има възможности за съставяне на кабинет.

Според него в следващия парламент ще влязат достатъчно формации, има и опции за експертно правителство, поне до председателството ни на Съвета на ЕС.

"Варианти има, но те изискват тежки и непопулярни компромиси", каза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 7 години

ПОГЛЕДНЕТЕ ЛИСТИТЕ НА БСП -ВНУЦИ И ДЕЦА НА АКТИВНИ БОРЦИ .МИЗЕРНИЦИ.НА ЯНЧО ТАКОВ,НА МИХАЛЕВСКИ,НА ПИРИНСИ ,НА МИРЧЕВ -ВСЕ КАДЪРНИ ОТРОЧЕТА,ПОДХОДЯЩИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ЛЮБИМАТА ПАРТИЯ. ИМА ВИДОВ ДЕН.

84

Да посмятаме заедно!

преди 7 години

2,5 млрд. българско участие в Южен поток, финансирано от Русия при 8,5% лихва. Проста лихва за 25 години = 5,312 млрд.! Нарастването на капитала с отчет на сложна лихва е 8,212 млрд. Моля, вземете под внимание, че заедно с лихвата се изплаща и главницата в размер на 2,5 млрд. Вноската в размер на 800 млн. годишно подлежи на индексация от Русия при това. А това с таксите за пренос е при 100% запълнен капацитет, при реално около 30%.Имате ли нещо друго за смятане?

83

Анонимен

преди 7 години

Според Първан Симеонов обществото търси баланс към Русиякое общество бе Първанчо - бсп, дпс, абв, атака и други подобни *** ли?

fallback