Снимка: архив Булфото
fallback

Двама се карат, трети се сърди. Така може да се опише предизборната ситуация в едно севлиеско село седмица преди изборите. В неделя в село Градиница ще гласуват на частичен вот за кмет.

Страстите в селото се нажежиха след като БСП разлепи плакати на своя кандидат, но с номера на ДПС в бюлетината, съобщи БНР.

След появата на агитационните материали ГЕРБ атакува социалистите и ДПС и ги обвини, че са се договорили да заблудят избирателите.

Социалистите обаче отричат и са категорични – става дума за техническа грешка.

Агитацията за кандидата на БСП с номера на бюлетината на ДПС вече е свалена. Хората обаче говорят, че има договорка кмет на селото да стане човекът на ДПС, който да назначи кандидатката на БСП за секретар на кметството.

Претендентката на социалистите обаче отрича.

"Наистина е станало някакво недоразумение, което мен също ме обижда, защото си залагам авторитета. Това е техническа греша, всеки греши. Плюе всеки, който както свари, че сме правили коалиция с ДПС да победи ГЕРБ. Всеки смуче, смуче, смуче и бълва змии и гущери", коментира кандидатката.

В силистренското село изборните драми не са рядко явление. На изборите през 2015 година дългогодишният кмет Адем Алиев загуби с един глас от опонента си Сезгин Моллов. Победителят положил клетва, но после бил отстранен от длъжност заради влязла в сила присъда.

Затова сега пак ще гласуват, но този път кандидатите са трима - от БСП, ДПС и ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

БЪЛГАРСКИЙ

преди 7 години

БСП+ДПС=комунистическо-българо-турска-руска дружба.....ГЕРБ+ДОСТ=българо-турска-нео-османинска дружба......Гласуваш за патриотите, гласуваш за БЪЛГАРИЯ!!!

25

сметки

преди 7 години

Кметът на Севлиево е от ГЕРБ. От началото на тази година ще има 4 заместник кмет.От сега се знае,че той ще е от ДПС,защото съветниците от ГЕРБ не стигат да си прокарва кмета идеите.Тези от ГЕРБ заедно с онези от ДПС и мнозинството е осигурено. Дано да греша.

24

???

преди 7 години

В община Севлиево няма село Градиница. Така,че как да вярваме на статията?

fallback