Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Част от областните управители, освободени от служебното правителство на Огнян Герджиков, разкритикуваха мотивите за отстраняването им и поискаха да бъде изчистено името им.

Уволнените губернатори на Ямбол, Варна, Габрово и Велико Тъпново дадоха пресконференция в централата на ГЕРБ, на която обявиха, че не са съгласни с мотивите за отстраняването им – съмнения за манипулиране на изборите.

"Не сме съгласни с мотивите, които бяха изложени - че има подадени сигнали срещу освободените областни управители и от там съмнения за провеждане на честни избори", каза, цитиран от "Фокус" Димитър Иванов, който бе освободен от длъжността областен управител на Ямбол.

Oще по темата

Освободеният губернатор на Варна Стоян Пасев обясни, че с колегите си искат да защитят честта на областните управители.

"Никой от нас не е сърдит, никой няма проблем, че е сменен от длъжността областен управител. Никога не е имало проблем или упрек към нашата работа. За нас е недопустимо областните администрации да бъдат петнени и клеветени за провеждане на избори", каза още Димитър Иванов.

Бившият областен управител на Габрово Николай Сираков посочи, че го притесняват лъжата и липсата на професионализъм.

"Ако някой обвинява областните управители в манипулации, следва въпросът: "Манипулирани ли са президентските избори?", каза още той.

Областният управител на Монтана Ивайло Петров пък обяви, че сам подава оставка, за да не бъде обвинен утре, че манипулира изборите.

Вчера служебното правителство освободи 7 областни управители с мотива, че те са поискали да се включат в изборния процес.

На 8 февруари служебният кабинет смени 14 областни управители, а премиерът Огнян Герджиков обясни, че причина за това са данни за нарушения, свързани с толериране на партията, което ги е издигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

ивчо

преди 7 години

тез. до сега бяха пълни мижитурки, само по някой пиднасяне нс венци можеше да ги видиш, сега Герб ги привика на спявка и взеха да реват в хор....

61

АTAKICT

преди 7 години

ГЕРДЖИКОВ ОЧИСТИ ГИ С АК--47

60

Анонимен

преди 7 години

Служебният царски глашетай почисти с червената метла,но БСП няма да управлява повече НИКОГА!

fallback