Снимка: архив Булфото
fallback

Реформаторският блок тръгва с три "Р"-та на изборите. "Разум, родолюбие, развитие" е слоганът, с който десният съюз ще се състезава на изборите. Посланието обяви шефът на предизборния щаб на десните Петър Москов.

Реформаторите задават и десетте най-важни въпроси пред всеки българин и отговорите, които държавата трябва да даде.

Oще по темата

Сред тях основен е Как да ограничим корупцията?, а нужният отговор е - "Чрез приемане на работещ антикорупционен закон, пълна имуществена проверка за корупционен риск и отнемане на необяснимото богатство чрез въвеждане на модерни системи за проверка на почтеността".

Реформаторите настояват и да се въведе правилото публичните лица да могат да бъдат записвани, филмирани и фотографирани при изпълнение на служебните си задължения.

"Ако един митничар може да бъде филмиран, може да бъде записан, докато работи - нещо, което може да стане чрез законови промени, включително в конституцията, това дава възможността на всеки гражданин да може да бъде реалното оръжие срещу корупцията. Другото са приказки", каза Москов.

Друг важен въпрос според РБ е "Как да осигурим честен изборен процес?" А отговорът е - "Като въведем навсякъде машинно, а в перспектива и електронно гласуване".

След другите въпроси са как да се реформира правосъдието, как да се подобри образованието, как да се запази българската култура, да се модернизира здравеопазването, да се намали бюрокрацията и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНадай се Коньо на елекронно манипулиране и зелена трева!Българите,а и не само те,ще гласуват наказателно.

21

анонимен

преди 7 години

Р Р Р-----РЕВИ РЕВИ РЕВИ --ОТ МЪКА НЕМА ДА ИМА ПОВЕЧЕ КЪКА--МРЪВКА

20

Офф ,да се омита

преди 7 години

Грешка!Буквите са ККК- Коалиция ,Кражби ,Корупция ! Това е истината за РБ и особено за този психясал тип Пешо Лудия!

fallback