Архив: Булфото

Бюджетът за следващата година и изборните правила. Това са двете теми, които ще обсъдят на срещи днес депутатите от БСП с представители на АБВ, РБ, ПФ, ДПС и БДЦ-НС.

"Разговор с ГЕРБ няма да има, не съм говорила с тях и не очаквам да се видим", анонсира соцлидерката Корнелия Нинова, която вчера инициира разговорите с останалите партии в парламента, след като премиерът Бойко Борисов внесе оставката на правителството в деловодството на Народното събрание заради загубата на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на изборите за президент.

Още по темата

Нинова обясни, че така или иначе бюджетът за следващата година вече се обсъжда от парламентарните комисии, но пък има има твърде разнопосочни предложения на различните групи в НС.

Според нея при това положение трябва да се стигне до разумно и дръжавническо решение.

"Втората тема е какво правим с изборните правила. Хората ни дадоха сигнал на референдума, че трябва да променим ситуацията, но въпросът е как разполагаме във времето промените. Нека да видим как ще се произнесе КС, дали Росен Плевнелиев може да насрочи избори, или не, или трябва да се чака Румен Радев. Въпросът е ще успеем ли до изборите да променим тези правила", обясни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase