Снимка: архив Булфото
fallback

Избирателната активност на балотажа на президентските избори е по-висока от тази на първия тур. Причината за това не е задължителното гласуване, а това, че "мачът" е интересен, смята социологът Кънчо Стойчев.

"Хората участват, защото искат някой да победи или някой да загуби", каза той пред БНТ.

Oще по темата

Колегата му Юлий Павлов прогнозира, че до края на изборния ден активността ще намалее. Според него до урните днес ще отидат най-много 3,5 -3,6 милиона души.

Стойчев прогнозира, че страната навлиза в интензивен политически период. Според него предстоят много сериозни промени, които вероятно ще бъдат свързани с предсрочни парламентарни избори.

Социологът изрази надежда тази промяна да бъде направена по най-елегантния и безболезнен за икономиката ни начин.

Според Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" избирателната активност към 16.30 часа е близка до тази от първия тур на изборите за президент.

"В следобедните часове по-малко хора отиват до урните", каза социоложката. Тя съобщи, че активността е висока навсякъде в страната. Малко по-висока била в областните градове и селата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Пародия

преди 7 години

"Патриотите" заедно с ДПСОпределено сме народ ***

11

Da

преди 7 години

Specialna blagodarnost na mvr ministara za disciplinata i reda v vatreshnia bg red! :-)

10

Нищо не се знае

преди 7 години

Макар според всички екзит пулове на Радев да е с повече от 20%, нищо не се знае. В една друга медия написаха, че след 17:00 на няколко места започнало бясно купуване на гласове. Така че който не е гласувал, да отива, защото аз не искам купеният вот да определи бъдещият президент.

fallback