Снимка: Архив, Булфото

България се оказва в една ситуация на непредизвикана политическа криза. Тя не беше необходима, посочи идерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия.

По думите му няма нищо неочаквано в резултата от изборите.

"Още в петък, преди първия тур, моята прогноза беше съвсем ясна – Цецка Цачева ще е втора, тогава предположих резултат 60 на 40, разликата е дори по-голяма", посочи Кънев.

"С едногодишни усилия премиерът Бойко Борисов успя да се самосвали, да затрие ГЕРБ и кандидата си за президент. В крайна сметка – както повечето хора от тип "краля слънце", които мислят повече за себе си, отколкото за държавата", допълни още той.

По думите му всичко е започнало през декември миналата година.

"Тогава с една огромна лъжа провали съдебната реформа, която беше в основата на второ му правителство. Отхвърли всички протегнати ръце за спокойно протичане на президентските избори, за издигане на един солиден десен кандидат, който с лекота да спечели", коментира още Кънев.

Във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че пожелава успех на "агнешките главички" и дали е имал предвид партньорите си от Реформаторския блок, Кънев заяви: "Изобщо не ме интересува какво е визирал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase