Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Централната избирателна комисия (ЦИК) проверя няколко жалби, че премиерът Бойко Борисов е агитирал днес, в деня на балотажа.

"ЦИК изисква от Съвета за електронни медии (СЕМ) съответния материал, за да може да прецени дали в сигнала има данни за извършване на агитация", обясни пред журналисти говорителят и член на комисията Камелия Нейкова.

По думите й жалбите са подадени заради изявлението на Борисов пред училището в Банкя, че кандидатът, подкрепен от БСП, Румен Радев не е независим кандидат, защото от едната му страна била Корнелия Нинова, а от другата Илияна Йотова.

Oще по темата

Припомням, ви, че сутринта лидерът на ГЕРБ заяви, че макар всички проучвания да дават преднина на кандидата на БСП за държавен глава, премиерът се надява, че изходът от вота ще е в полза на Цецка Цачева.

"Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение, на това разчитам. Нашето е видимо, гледате какво сме направили", отбеляза той.

"Държавният глава е първата фигура в държавата и ако вотът на хората е такъв, това означава, че трябва веднага да се отиде на преформатиране на цялото политическо пространство. Хората ясно да си дадат сметка", призова Борисов.

Според него днес избирателите ще покажат дали искат стабилност.

"ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес загуби изборите", каза Борисов и повтори тезата си, че ще подаде оставка веднага, ако ГЕРБ загуби тези избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

262

бай дончо

преди 7 години

Всички от тая цик трябва да бъдат уволнени,корумпирана институция до костите,сега се занимават с Бойко,а по ТВ постоянно показваха нарушения,ами от шоуто на Слави,а тия от комисиите са много глупави,ходя да гласувам и ми предлагат да гласувам електронно щях да падна от смях,казвам и че е мащинно ако е електронно няма да сте тук ...:))

261

Трънчо

преди 7 години

До Пешо Абе, многознайко, колко кредита е теглил Ореха за близо една година, че лихвите са 30милиарда?герб му вдигна мерника за 1.2милиарда и опищя орталъка как ще плащат и внуците ни. Веднага като взеха властта - 16 милиарда . След това още два.А, национализацията на вторите осигуровки? Като Дянков, който взе 1.8 милиарди от здравната каса, а.сега лекарствата поскъпват и лечение никакво

260

хах

преди 7 години

До АнонименТаксата за членството ни в евро съюза Боко ли я плащаше?

fallback