Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

БСП ще върне мандата за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, обяви червеният лидер Корнелия Нинова на пресконференция в НДК.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов каза, че ще подаде оставка на правителството и партията му ще върне мандата, който по Конституция президентът Росен Плевнелиев ще им връчи за съставяне на кабинет.

Oще по темата

"С 38 депутати няма да участваме в управлението. Ще се борим да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори и тогава да направим кабинет", подчерта Нинова.

Тя пресметна, че от стоте процента вот за Радев, 12% са от членове на ГЕРБ. 9,9% от ДПС, 7% от ПФ, 4% от РБ, 4% от АБВ и 6% от други партии.

Според нея българският народ днес е извоювал победа с мъдростта си и е дошъл моментът политиците му също да се държат мъдро.

Нинова заяви, че премиерът Бойко Борисов сам е обвързал резултата от президентските избори с оставката на кабинета.

"И е добре, че го изпълни, че поне веднъж е последователен", подчерта тя.

Корнелия Нинова призова останалите лидери на партии да бъдат отговорни държавници и да приемат бюджет за 2017 г. Тя поиска от тях също диалог за промяна на изборните правила, както народът го пожела.

Нинова каза, че социалистите няма да приемат покана от ДПС за общо правителство в този парламент. Тя отново посочи, че БСП ще се бори да е първа политическа сила на предсрочни избори за НС.

Нинова постави партийна задача номер едно - "да дадем алтернатива на политиките".

Лидерът на БСП коментира, че може да носи персонална отговорност, както с кандидатурата на Радев, но подчерта: "Тези избори ги спечелих не аз, а българският народ".

Нинова беше категорична, че за нея Бойко Борисов не е държавник, защото може да превръща личната си загуба в национална трагедия.

По думите й резултатът на двойката, подкрепена от БСП, е и наказателен вот, но и заради смислена кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Анна Елчинова

преди 7 години

До Анонимен Не че комунистите разбират нещо от нещата - каквито и да било, но от лапане разбират много - още от дядовците си се научили. Срам ме е, че живея в такава държава - комунистите изядоха три поколения от рода ми, цървуланковци и простаци ни взеха къщи и ние май поизмряхме, но пък дечицата на комунистите се плодят и множат и се кръстят в какви ли не партии - е, слава Богу, май няма какво повече да ми вземат, дано ме оставят да си ида в честита сиромащия.

100

Анонимен

преди 7 години

БСП връща мандата искат да са първи на предсрочен вот.червената мафия от БСП, с просълзени очи чака изборите които се надява да спечели,поради късата памет на народа , щото знае че фискалния резерв е 13 милиарда и за две три години ще го нулира, преливайки го в своите алчни социалистически гърла

99

Asan

преди 7 години

Dal sam. Glas za Rumen ne davam glas za BSP

fallback