Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

27 жалби и сигнали са пристигнали в ЦИК до този момент. Голяма част от оплакванията са свързани с това, че бюлетината е къса и масово се отваря и се разкрива тайната на вота, след като се пусне в урната.

Подобни оплаквания има за секции в Монтана, Варна и други населени места.

В Плевен пък не давали на избиратели да сгънат бюлетината на четири, за да опазят тайната на вота.

Друга част от сигналите са за предварително разпластяване на бюлетините и за предварително откъсване на номерата от членове на секционни комисии.

Осем от сигналите са за нарушение на забраната за агитация в изборния ден.

Четири сайта са глобени от ЦИК за нарушение на забраната за оповестяване на междинни данни за гласуването от социологически проучвания, твърди "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

пригответе се за най голямата манипулация правена някога в бг

4

Анонимен

преди 7 години

Гласувах в гр. Плевен в секция в ж.к. "Сторгозия" и пред мен отвориха бюлетината на една възрастна жена. Беше изпратена да се подпише преди да и се удари втори печат и члена на СИК който трябваше да удари печата надзърна. Чух го да казва на един от наблюдателите: "18-ти поред за другия!". След това и удари печата и и даде да я пусне в урната. Ъгълът на бюлетината не беше откъснат.

3

Анонимен

преди 7 години

ЦИК е била купена и са давали указания на РИК и СИК, с които са саботирали референдума с цел да не набере необходимите гласове, за легитимност. Да не се заблуждават изобщо, всички знаят как не ти дават плик за референдума. Но това само издава паническият им страх от волята на хората. Скоро ще хвърчат глави...

fallback