Архив: Булфото

Посланията на Цецка Цачева и кандидат-президентската двойка на ГЕРБ не успяха да стигнат достатъчно силно до жителите на големите градове, каза кметът на Столична община и зам.-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Коментарът й бе по повод вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, в което той призна, че грешката за резултатите на първи тур на президентските избори е изцяло негова.

Още по темата

Тя обясни, че поради тази причина последната седмица Цецка Цачева провежда много срещи в София с представители на различни гилдии.

"Вчера имаше среща с представители на малкия и средния бизнес, с хората, които винаги са били част от симпатизантите на ГЕРБ", обясни зам.-председателят на ГЕРБ, цитирана от "Фокус".

"Не мога да кажа все още каква е грешката и има ли грешка. За мен причините са много. Най-важното е да се направят изводите и анализите от представянето", каза Фандъкова и допълни, че много фактори влияят върху това.

Тя даде пример с район "Младост", където се провеждат изборите за кмет на район. "Наистина се надявам и тази неделя да има достатъчно активност в "Младост", защото изборът е важен и там резултатите са показателни. Кандидатът на ГЕРБ печели убедително с около 8% разлика с втория кандидат, който се явява на балотаж", посочи Фандъкова.

"Кандидатът на БСП - ген. Стефанов, сигурна съм, е достоен генерал, остана трети", допълни тя.

Според нея Цецка Цачева е единственият кандидат за президент, който не си позволява популистки изказвания. Хората са активни, въпросът е посланията, които имат кандидатите на ГЕРБ, да стигнат до повече хора и те да направят своя избор, убедена е тя.

Фандъкова изрази надежда повече хора да подкрепят кандидатите на ГЕРБ на втори тур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase