Снимка: архив Булфото
fallback

Пламен Орешарски, който се състезава за президент с подкрепата на ДПС, обяви, че няма да подкрепи нито Цецка Цачева, нито Румен Радев на балотажа в неделя.

"Очертава се имитацията на опозиционност и политическо двуличие да продължат да доминират и на оформения балотаж. На участниците в него пожелаваме успех, в който ние самите няма да съучастваме по какъвто и да е начин, за да запазим позицията си на опозиционна алтернатива", написа Орешарски в профила си във Facebook.

Oще по темата

Изявлението е общо – от негово име и от това на вицето му Данаил Папазов. Това е първата реакция на Орешарски за изборните резултати. В неделя той не се появи заедно с ДПС на пресконференцията в НДК, не направи и изказване.

В днешното си изявление той пише, че е получил гласовете на 6,52% от гласувалите, което му отрежа пето място сред 21-те кандидати. Орешарски благодари на хората, които са гласували за него, както и на ДПС – за подкрепата.

Той допълва, че партийната подкрепа не е влязла в противоречие с независимия статут на кандидатурата му. Това доказвали и резултатите от гласуването, според които той е привлякъл и много гласове, извън партийния вот.

Орешарски прави и ретроспекция на участието си в кампанията.

"Изправихме се срещу лавината от лъжи и манипулации, с които управляващите се опитват да превърнат успешните ни държавнически постижения от миналото в тежест на настоящето. Запазихме уважение към истината, за разлика от тях", пише бившият премиер, чието управление мина под знака на безпрецедентни антиправителствени протести.

Той пише, че ще продължи досегашната си линия на поведение, защото смята, че "едно общество може да бъде лъгано, но не и излъгано".

"Бяхме посрещнати необяснимо враждебно, сякаш искаха да ни кажат, че не сме желани в една надпревара, която е предварително подредена", пише още Орешарски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 7 години

Решението на Орешарски е без стойност. Важно е народът какво ще реши. народът не иска вече да го лашкат насам натам като стадо овце.

75

Анонимен

преди 7 години

То хлапетата вече решиха, ти Орешарчо, още се чешаш по главата. Мисли, мисли, то изборите вече ще минат. То е сигурно, като герберите ти пратят... Кой го интересува тебе?

74

пий една студена вод

преди 7 години

Карадайъ разполага с "твоя " електорат.........няма как да внушиш на някого да мисли ,че това е съкровената ти мечта.....просто употребен за втори път...

fallback