Снимка: Черно море
fallback

Общ преглед

Приключването на изборния ден във Варна не мина без неуредици. Членове на секционните избирателни комисии в Трети избирателен район - Варна съобщиха, че направената организация не е била на ниво, предаде Медийна група "Черно море".

Техните оплаквания са, че  били принудени да чакат в автобуси между 3 и 4 часа и че липсвали нормални хигиенни условия. Има регистрирани случаи на припаднали хора в Двореца на културата и спорта, като се е наложило екипи на бърза помощ да се намесят.

Към 7:30 ч. тази сутрин са обработени около 1/3 от протоколите от 637 избирателни секции във Варна.

"Трябваше да видите в 3 ч. сутринта какво беше положението. Имаше около 1000 души, много от тях бяха налягали по земята", каза за Медийна група "Черно море" представител на секция от Дългопол.

От Бяла са спали в автобус, с който бяха превозени изборните книжа до Двореца на културата и спорта.

Очевици разказаха, че е имало хора и по пейките в района на ДКС. Според "ветерани" в изборите колабирали са по-възрастни хора, защото "младите не се занимават с този вид дейност, която е трудна и зле заплатена".

И днес сутринта имаше още доста чакащи членове на СИК. От РИК - Варна, се опитват до обед да направят пълна извадка от областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

На мястото на една отказала се женица доставиха ***. При броенето зададе следния въпрос на председателя на СИК: Това 4 ли е? Толкова за грамотността в тази "държава"...

10

Анонимен

преди 7 години

ГЕРБ организират избори - епизод пореден...

9

Анонимен

преди 7 години

Чували,бюлетини,протоколи,приемане,предаване,нерви,безсъние,припаднали.........!!Говорим за избори през 21-ви век,а дефакто сме още в началото на 20-ти!!Може ЦИК да пръска пари за пълни глупости,а не може да осигури една машинарийка,която на място да сканира протокола и да го изпрати до централния сървър на ЦИК за обработка!!Да,ама не!!Защото,идеята е да не се провали последваща корекция на протоколите!!Изпратиш ли ги-край!!Връщане вече назад няма и........няма допълнително напраскани цифрички!!

fallback