Снимка: Олег Попов / Dnes.bg
fallback

"Имаше 12 пункта разлика от момента, в който обявиха Цачева за кандидат на ГЕРБ за президент. Значи всяка седмица тя е губила по 3% от избирателите си", пресметна социологът от "Галъп Интернешънъл" Андрей Райчев пред Нова тв.

Oще по темата

Според него тенденцията от първия тур трудно може да бъде обърната. Причината за това е, че никога не се е случвало разликата да се промени при гласуването на балотажа.

"Първите двама устойчиво падат под 50%", отчете Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч". По думите й единственото сигурно, което знаем към момента, е апелът на Карадайъ за подкрепа на ген. Радев на втори тур.

"При това положение имаме доста сериозен електорат на партията ДПС. Националистите са склонни да отидат към Радев", допълни тя.

По думите й предстои да се видят апели на личностно равнище, а не на партии за подкрепа към Цачева и Радев.

Дали обаче ще се промени процентовата разлика между двамата кандидати за президент, които отиват на балотаж?

"Кого ще изберат патриотите – послушника на Меркел или български генерал. Мен ако питате това предвещава изборът", добави Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Реалист

преди 7 години

Цецка Цачева губела...Пълни глупости! Тя прогресира стремглаво -> на кметските избори трето място, на президентските второ и убедителна победа на изборите за политически труп на годината.

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"КОИТО Е С РУСИЯ Е ПРЕДАТЕЛ."Не коментирам умственото развитие на това ***.Ч.Е,по скоро ми е чудно,че има и други като него.Защо човек ,който уважава Русия е предател?-може ли някой да отговори.Аз не желая да членувам във Френско-Германският съюз/наричан ЕС/,аз не желая да членувам в бандитската организация НАТО/в която ние бяхме вкарани от купени правителства,които после ги гонехме с камъни/Аз не желая да ям ГМО,аз не желая да участвам в СЕТА.ЗАЩО СЪМ ПРЕДАТЕЛ?

16

Факт

преди 7 години

До Анонимендо 21 Мда,има нещо такова!Ама има упорито нежелание да се вземат мерки!Едно просто решение е да се премахнат номерата в бюлетината.Който не може да чете на български ще види зор,а грешките ще са масови!Има и по-радикален вариант-гласуване само на машина и кандидатите в произволен ред,който се мени при всяко гласуване.Тогава вече ще е много забавно!

fallback