Снимка: bTV
fallback

Премиерът Бойко Борисов се включи в предизборната кампания на Цецка Цачева и седна до нея в предаването "120 минути" на bTV.

"Тя e най-независимият човек, с който хем сме били заедно, хем никога не се е налагало да й давам указания. Два мандата вече да омиротворяваш и да държиш баланс между партиите, е висша форма на талант", похвали я Борисов.

"Томислав Дончев винаги е работил под мое ръководство, Митко Николов е работил под мое ръководство, и Радев, и Трайчо. Единствено Цачева е била винаги над мен като председател на парламента и никога не се е обаждала да ме пита – дали за дневен ред, или за закон", отбеляза премиерът и разкри, че още лятото е решил, че Цачева ще е кандидатът на ГЕРБ.

Oще по темата

"Вече съм доста време в политиката, за да се подвеждам по популизъм, по външния вид или харизмата. В тези тежки времена ни трябва стабилен човек, балансиран, отговорен, с тежест, да умее да преглътне, да изслуша всички", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ внесе за пореден път яснота за оставката, която обеща да подаде при провал на предстоящите президентски избори.

"Казах го, очаквайки, че БСП ще имат свой представител на изборите, но те нямат. Аз в крайна сметка вече го бях казал и ще го направя, морално право ми е. За съжаление срещу мен няма реален опонент от страна на левицата". Запитан дали, ако Цачева продължи на балотаж, но на втори тур изгуби, пак ще подаде оставка, Борисов отвърна: "В такъв случай – не, тъй като тогава всички ще се омешат".

Цачева пък изчетка Борисов по темата.

"Единствено лидерът на ГЕРБ го заяви. Очаквах и други лидери да го заявят. Някои се скриха зад инициативни комитети и не искат да поемат отговорност", заяви тя.

Националната сигурност и опасността Турция да пусне в страната ни хиляди мигранти са причините България да върне на властите на съседната ни страна турските граждани, които са потърсили убежище у нас, стана ясно още от думите на премиера.

"Аз не искам да обременявам и хората, които ни гледат със страховете си, но цялото ни внимание е насочено към тези процеси, които се движат в натовска Турция, и единственото, което е безапелационно и го правим непрекъснато, е да защитим страната от набезите на стотиците хиляди мигранти, които не бягат от войната, това са икономически мигранти", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

192

Марин Крайнов

преди 7 години

Кога ще успеете да ги фалшифицирате бе ***? Останаха ви само 120 часа

191

умен турчин

преди 7 години

Избирате между Г-н Доган и Премиера Бойко Борисов!!!РЕШАВАЙТЕ на 6.11.2016 ,защото на 13 .11.хиените ще се обединят ....

190

N tru

преди 7 години

Ko stana - pokazaha li nai-posle istinskata diploma na Cecka Cacheva ot Sof. Unuvers.? Ami kak e vleznala v bibliotekarskia inst. bez konkursen izpit priznala li si?

fallback