Снимка: архив, Булфото
fallback

България няма нужда от извънредна нестабилност. Така президентът Росен Плевнелиев коментира проблемите на управляващата коалиция и заканата на премиера Бойко Борисов, че вторник ще бъде "ден разделен".

По думите му проблемите са очевидно, но не бива да се замитат под масата. Нужни са устойчиви решения, категоричен е Плевнелиев.

"Надявам се емоциите да останат настрани. Нормално е понякога да имаме различни позиции", коментира той.

Oще по темата
Плевнелиев препоръча още политиците да се научат, че този с различна позиция не е враг.

"Ще ми се на президентските избори да се гледа като на избор на държавен глава, а не на пренареждане на партийните редици", коментира още той по повод предстоящия вот.

Във връзка с обявеното от премиера, че ако ГЕРБ не е първа политическа сила на първи тур на президентските избори, правителството ще подаде оставка, президентът поясни, че има много коректни взаимоотношения с министър-председателя и че е изразил пред него своето несъгласие, че се вкарва елемент на нестабилност.

"Нашият премиер е горд човек, състезателен човек. Той е спечелил не една битка и продължава да иска да печели", каза държавният глава пред bTV и уточни, че крайната думата е на народа.

Според него, ако народът предпочете някой друг, е морално и достойно тази политическа формация да преосмисли позициите си. Държавният глава подчерта, че му се иска, президентските избори да не доведат до това правителството да падне.

Плевнелиев съобщи още, че е готов да сезира Конституционния съд, ако депутатите не вземат отговорно решение за Изборния кодекс. Той призна, че с казуса с квадратчето "Не подкрепям никого" има проблем.

"Този проблем трябва да бъде решен в НС възможно най-скоро. Ако народните представители не вземат своето отговорно решение, за да се реши проблемът, като държавен гласа съм готов да действам в рамките на своите правомощия – да сезирам КС", каза Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

АНОНИМЕН

преди 7 години

Президентът ще е от ГЕРБ, колкото и да не се харесва на някои хора. Просто ГЕРБ вършат работа, не са се спрели и резултатите са видими.

52

Шаран БГ

преди 7 години

За да разберете що за президентин имаме, изслушайте речта му от 03.03 2015 г ! Дано следващия да има поне малко мозък в главата си - не само пари в джоба си !!!

51

Шаран БГ

преди 7 години

За да разберете що за президентин имаме, изслушайте речта му от 03.03 2015 г ! Дано следващия да има поне малко мозък в главата си - не само пари в джоба си !!!

fallback