Снимка: Булфото, архив

Нещата ще бъдат урегулирани и няма да се стигне до време разделно за кабинета, прогнозира министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването "Събуди се" на Нова телевизия във връзка със снощното извънредно заседание в Министерския съвет.

Още по темата
"Заседанието премина в един откровен диалог, какъвто трябва да има между партньори в управлението. Нямаше напрежение, бяхме откровени", посочи Петкова.

По думите й всеки участник в срещата е казал онова, което вижда и усеща.

Според министър Петкова в крайна сметка се е стигнало до обединение около тезата, да продължат реформите в България, "да продължим да работим със същите темпове".

"За никога не е тайна, че правителството работи и се справя, но за да продължим да работим добре, необходимо е да бъдем единни навсякъде", обясни министър Петкова.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева пък обеща по-добра комуникация в правителството. По думите й вторник е важен ден, защото предстои гласуване, което ще определя ритъма на изпълнителната власт и на изборите.

"Думи като заплаха и други по-силно емоционално оцветени думи за мен в политиката са невъзможни, аз не говоря така”, заяви тя по отношение на думите на премиерът Бойко Борисов.

"Драматична новина от вчера няма. Седмица след седмица в Министерски съвет ние показваме резултата – нещо, което премиерът отдели 2/3 от времето си вчера, за да покаже успехите", обясни Кунева и още веднъж посочи.

"Проблеми в Министерски съвет няма и това министър-председателят го каза многократно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase