Снимка: БТА
fallback

Компилацията от качествата ми ме правят подходяща за президент на България. Това каза председателят на НС и кандидат за президент на ПП ГЕРБ Цецка Цачева пред bTV.

"Наистина се включвам в състезанието за избор на президент и вицепрезидент на Република България с емоцията и доверието, което получих от политическата си партия – най-голямата и силната. Получих лично и доверието на лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов. В момента съм заредена с много емоция, но и с пълното съзнание, че доверие се дава от приятели и съмишленици, но се връща всеки ден”, обясни тя.

По думите й това, което прави ГЕРБ за всички български граждани, й дава основание да потърси доверието на всеки един българин.

Oще по темата

Във връзка с това откога знае, че е номинира, Цачева заяви: "Няколко бяха кандидатурите, които останахме на финала. До последния момент бяха възможностите”. По думите й още през лятото в ГЕРБ са имали профил на кандидат-президента.

На въпрос според кои нейни качества е посочена за кандидат за президент тя отговори: „Бих ги разделила на три групи”.

"На първо място, политическият опит, който имам от двата мандата в НС. Това са много ценни и важни уроци, които ме научиха на толерантност и баланс между политическите сили. Научиха ме да взимам решения и да постигам съгласие. На втора място са професионалните ми качества, подготовката ми като юрист. На трето място като жена и майка знам какво е да зависят от теб, да разчитат на теб, да защитаваш всеки един гражданин, знам какво е да закриляш като майка. Компилацията от тези качества ме правят подходяща за президент на България”, заяви Цачева.

Тя заяви, че, ако бъде избрана за президент, приоритет за нея ще бъде по-близка работа със законодателната институция на България. "Ще се ръководя и ще бъда гарант за спазване на Конституцията”, каза тя.

По думите й съзнателно е търсена и фигурата на вицепрезидента в лицето на вицеадмирал Пламен Манушев. 

Тя обясни също, че е подкрепяна от съпруга и сина си.

На въпрос за членството й в Левицата Цачева заяви: "Да, аз съм била член на БКП тогава, когато партията беше държавата. За да получа тези компетенции, това образование, това познаване на функционирането на държавата. Ако ми кажете кой тогава, извън БКП е познавал тези механизми и процеси аз ще ви бъда благодарна. В никакъв случай обаче това не е нещо, което да ме притеснява. Не се срамувам от нищо в моята биография и това ми дава основание да се включа в това състезание."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

276

SOMEBODYYY

преди 7 години

Цецка не е виновна затова, че има повече мъжки гени. Никой не избира как да изглежда. Но затова, че е проста и не го осъзнава - тя е виновна.

275

Анонимен

преди 7 години

Въпрос?Митьо пищова ще се кандидатира ли,щото ако е така ще гласувам за него

274

Анонимен

преди 7 години

Не бих гласувал за това кюфте никога а чакам да видя как б.б ще си хвърли оставката като се насерът

fallback