Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Убийците от Негован остават в ареста. Това реши Апелативният съд на София. Пламен Шляпашки и Георги Нанчев казаха и пред втората инстанция, че съжаляват за жестокото престъпление, съобщава "24 часа".

Те са дали подробни обяснения как са убили, разчленили и изхвърлили труповете на Йордан и Марияна Атанасови.

Според определението на съда, двамата няма как да бъдат пуснати под домашен арест, защото могат да се укрият.

Още по темата
Единствената разлика в обясненията им е за това кой е инициаторът на идеята за убийството. Шляпашки казал, че е Нанчев, а Нанчев твърди, че е Шляпашки.

Пламен Шляпашки и Георги Нанчев бяха заловени след като криминалисти ги засекли по клетките на мобилните оператори в района на язовира в Негован, където бяха открити разчленените трупове на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Те са били с най-рисков профил сред всички, които са били проверени.

Когато МВР получава сигнал, че Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са изчезнали, става ясно, че един от мъжете - Георги Нанчев, често е говорил по телефона с бившия треньор по борба.

Този факт, както и маршрутът на движение на двамата арестувани до Негован, установен по клетките на мобилните оператори, заковава убийците и те са задържани.

Преди няколко дни стана ясно, че двамата са планирали престъплението месеци наред. Шляпашки и Нанчев са били наемани от бившия борец да ремонтират няколко от апартаментите му в София. С Георги Нанчев се познавали от поне 15 г., когато Йордан се завърнал в родината от Нигерия, където е водил националния отбор по борба.

На 14 юли тяхната среща се превръща в местопрестъпление, след като Шляпашки застрелва от упро Йордан и Марияна.

След което майсторите започват да заличават следите си, разчленили труповете, а после изчистили дома с белина.

Шляпашки и Нанчев не давали вид, че са извършили зверското престъпление. Спокойно си ходили на работа, живеели нормално, обичали да хапват заедно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase