Снимка: БТА

Двамата, заподозряни в убийството на Йордан и Марияна, са направили пълни самопризнания. Първоначално Пламен Шляпашки, който е от София и Георги Нанчев - от Троян, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител на престъплението. По-късно столичанинът признал, че е натиснал спусъка на незаконно оръжие и е застрелял и двете жертви в главата, пише Нова тв.

Престъпниците бяха  арестувани в сряда в правешкото село Джурово, на строителен обект, на който работили.  Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения.

Убитите са 75-годишният бивш треньор по борба, който дълги години е работил в чужбина Йордан Атанасов и приятелката му - 70-годишната Марияна.

Самото убийство е станало на 14 юли в апартамента на жертвите на бул. "Витоша". След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован.

Още по темата

После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал "Гоце Делчев". Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. "Витоша". Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

И двамата извършители са криминално проявени, а единият е лежал и в затвора. Престъплението планирали от около година, като единият познавал жертвите си от 15 години.

Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава  Йордан споделил с единия, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите държат в дома си парите от продажбата на апартамента в "Гоце Делчев".

По случая са работили 70 служители на МВР. Те достигнали първо до извършителите. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат.

За последно жертвите са били видени от съседите си на 6 юли, когато касиерката събирала такса за входа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase