Борис Березовски. Снимка: архив, Reuters

Във Великобритания започнаха официалните слушания в рамките на съдебното разследване на смъртта на Борис Березовски. Тялото му е било открито на пода в банята, а около шията му е имало примка. Това съобщи главният инспектор в полицейското управление на окръг Темз-Вели Марк Бисел, предаде Би Би Си.

Парче от същия материал е било завързано към корниза на завесата за душа.

Следствието не изключва напълно версията за насилствена смърт на Березовски.

Още по темата
Засега обаче по думите на инспектора няма никакви основания да се предполагат подозрителни обстоятелства около смъртта на олигарха. Версията за насилствена смърт може да бъде изцяло изключена след провеждането на всички необходими анализи и изследвания.

Формално в разследването Борис Березовски фигурира под името Платон Еленин. На това име му бяха издадени документи, след като през 2003 г. той получи убежище във Великобритания.

Малко преди смъртта си Борис Березовски е говорил за възможността да се самоубие, разказа близък приятел на покойния пред Ричард Галпин от Би Би Си. Той обаче не възприел думите му на сериозно. Приятелят на Березовски потвърди също така, че в последно време той е приемал антидепресанти.

По-рано от полицията съобщиха, че аутопсията е показала, че Березовски е починал от обесване. Вестник „Гардиън“ пък съобщи, че олигархът е имал счупено ребро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase