Борис Березовски. Снимка: архив, Reuters

При аутопсията на тялото на Борис Березовски е било установено едно счупено ребро, съобщи сайтът на „Гардиън“, като се позова на членове на семейството на покойния олигарх.

По тялото не са били открити синини, съобщи още изданието.

Във вторник станаха известни предварителните резултати от аутопсията на Березовски, извършена от патологоанатом на британското вътрешно министерство. По данни на експерта причината за смъртта на бизнесмена може би е било обесване.

Още по темата

Изданието отбелязва, че погребението ще се състои не по-рано от шест седмици, когато полицията ще приключи следствените действия и ще предаде тялото на Березовски на роднините му. По-рано Дмитрий Песков – прессекретар на руския президент Владимир Путин заяви, че Москва е готова да разгледа въпроса за погребението на избягалия от Русия олигарх. Британското издание обаче твърди, че по думите на приятели на Березовски той ще бъде погребан най-вероятно в Лондон или в Израел.

В рамките на разследването на смъртта на Березовски ще бъдат извършени и токсикологични и хистологични изследвания. Резултатите от тях се очакват след няколко седмици, след което ще бъде обявена официалната причина за смъртта на Березовски, посочва РИА Новости. Березовски почина на 23 март, като тялото му беше открито от неговия телохранител в банята.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase