Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Евродепутатът Илхан Кючюк заедно със свои колеги от Австрия и Румъния ще организират демонстрация пред Министерството на вътрешните работи на Виена. Протестът има за цел да оспори позицията на Австрия срещу включването на България и Румъния в Шенген.

"Излизаме, за да изразим нашите притеснения от това, че дълги години България и Румъния не са част от Шенгенското пространство. За нас това е несправедливо. Това действие на австрийското правителство е неразбираемо, като България толкова години наред охранява една от най-сложните граници. Имаме доказателства за това и данните са налице. Имаме факти, които не могат да бъдат оспорени", каза Кючюк за "България сутрин".

По думите му за 10 месеца България е успяла да върне 180 000 души, които са се опитали да пресекат нелегално българо-турската граница.

"Много е важно да се говори публично по темата, заедно с Румъния обаче, а не отделно. Трябва публичен натиск и да се обясни на Австрия, че външната граница на ЕС ще бъде охранявана по-добре и австрийските граждани ще се чувстват по-сигурни, ако България е част от Шенген. Утре отивам в Нидерландия и ще имам разговори с двете водещи партии", допълни Илхан Кючюк за Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът е категоричен, че това е държавна цел и всеки, който има трибуната да говори, трябва да го направи.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 месеца

Охохохохо и щото охраняваме затва се разминаваме с бежанци по магистрали, села и молове. Никой не бие, стреля. Те опитват да влязат, ако случайно ги намерят ги връщат обратно в Турция. Там стоят още 3 дни и правят нов опит и така докато накрая стане. Въпроса е как 18-25 год. имат пари в кеш, нови айфони, а нямат документи в себе си???

8

Magister dixit

преди 5 месеца

Поне му изписвайте правилно името на човека: Кючук, а не Кючюк! В СБКЕ съгласните ж, ч, ш са само твърди, т. е. след ч не може да има ю! И после пак умувайте кой ви е виновен за неграмотността...

7

Анонимен

преди 5 месеца

Тоя взеха да го покават като новогодишна елха ,много е убав)

fallback