Няколко души бяха ранени при нападение с нож в германския град Манхайм, предаде ДПА. Канцлерът Олаф Шолц осъди "ужасния" инцидент.

"Мъж с нож нападна и рани няколко души на пазарния площад в Манхайм около 11.35 часа", се казва в изявление на полицията.

Органите на реда са ранили нападателя при престрелка.

Един от ранените е Михаел Щюрценбергер, германски крайнодесен активист и блогър, известен с критиките си срещу исляма. „Степента и тежестта на нараняванията все още не са известни“, казаха от полицията.

"Насилието е абсолютно недопустимо в нашата демокрация. Извършителят трябва да бъде строго наказан", добави той.

Щюрценбергер трябвало да изнесе реч на митинг в Манхайм, организиран от Pax Europa, кампания срещу радикалния ислям.

Групата съобщи на уебсайта си, че Щюрценбергер и няколко доброволци от Pax Europa са били ранени при нападение с нож по време на митинга. Щюрценбергер е получил сериозни прободни рани по лицето и крака, полицай също е бил намушкан в гърба и врата.

Германия стана свидетел на вълна от атаки срещу политици по време на предизборната кампания в навечерието на изборите за Европейски парламент на 9 юни.

Миналата седмица президентът Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че е разтревожен от нарастващата тенденция и че германците "никога не трябва да свикват с насилието в битката на политически мнения". | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase