Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Мисля, че не бива ЕС да изглежда разединен по въпроса с визите за руските граждани.

Oще по темата
Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, съобщи РТЛ.

Отправи призив за откриване на съгласие. Различните държави имат свои позиции.

Някои настояват да се прекрати издаването на визи за руски туристи. Други предпочитат само сваляне на програмата за улеснено издаване на документи за руснаци.

Предстои среща на върха. Там трябва да се договори реално решение.

"Няма да допусна да разглеждаме разединени. Ще работя за единство", обяви Борел.

Дипломатът смята, че трябва да се договори компромис между всички държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен,к.17 В Брюксел ни управляват дъртите и празноглавите. Урсулата, Борел и Тимерманс са достатъчно стари, да не кажа за последните двама - попрестарели. Председателят на ЕНП да не е млад? Та дори управляващите на държавите от Западна Европа - Испания,Португалия,Холандия,Германия,ВБр и т.н. си спомниха времето,когато са били колонизатори в Америка, Африка и Азия и поискаха сега да се върнат тези времена чрез ЕС. Не стана: насреща са Русия,Китай, БРИКС, Африка, Южна Америка, Индия...

18

Анонимен

преди 1 година

До Богдан Без газ как ще се живее през зимата? Или ти си на дърва на село? Гледай си овчиците, давай им сенце и вода и не ни давай акъл. Достатъчни са ни Просто Киро и *** Пожарникар. Първият като види зор ще си хване чемоданите и бегом в Канада, а вторият ще си купува 3 пъти по-скъп газ, защото имаше в нощното шкафче доста тестета с банкноти по 500 евро и слитъци 24 каратово злато. Ако пък се уреди за БГ евтин газ, няма да се откаже. Шопът си е шоп.

17

Реалист

преди 1 година

А какво стана с единноста по въпроса с американските визи за български, полски и май унгарски граждани? Или единност има само когато на западните им е изгодно?

fallback