Снимка: Reuters

Трите жени, арестувани във връзка с колата с газови бутилки, открита в Париж през уикенда, са планирали да ударят Лионската гара във френската столица вчера, предаде Ройтерс, като се позова на представител на министерството на вътрешните работи.

Сигнал за тревога бе изпратен до всички гари, но те са планирали да атакуват Лионската гара, каза той, след като заподозрените бяха задържани снощи.

Още по темата

Колата с газови бутилки бе намерена в неделя близо до парижката катедрала "Нотр дам". Лионската гара се намира в югоизточната част на Париж, на по-малко от 3 километра от прочутата католическа църква.

Основната заподозряна във връзка със случая е положила клетва за вярност към джихадистката групировка "Ислямска държава", съобщи по-рано днес източник, близък до разследването, цитиран от Франс прес.

Той каза, че 19-годишната жена, която бе арестувана, е подготвяла атентат в непосредствено бъдеще.

Тийнейджърката бе задържана снощи заедно с две съучастнички. Тя е дъщеря на собственика на автомобила.

Заподозряната бе простреляна, след като наръга с нож полицай при своя арест в Буси-Сент-Антоан, на 25 километра югоизточно от Париж.

Нейните две съучастнички са на възраст съответно 39 и 23 години.

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов определи трите жени като радикализирани и фанатизирани и подчерта, че по всяка вероятност те са подготвяли нови прояви на насилие в най-скоро време.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase