Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейският съюз трябва да прекрати изцяло преговорите за приемане на Турция заради "недемократичните мерки" на президента Тайип Ердоган и заради подкрепата му за връщане на смъртното наказание в страната, заяви днес управляващата в Дания партия.

Oще по темата

"Пресечена е червената линия за минималните условия, които се изискват от страна, кандидатстваща за членство в ЕС", заяви пред Ройтерс говорителят по външната политика на Либералната партия Михаел Йенсен.

"Това трябва да доведе не само до пауза в преговорите, но до незабавното им прекратяване, а Турция следва да бъде извадена и от списъка на страните кандидатки", каза той.

Датското външно министерство не отговори на искане на Ройтерс за коментар по въпроса. В неделя външният министър на Австрия заплаши да блокира преговорите на ЕС с Турция, напомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

истина

преди 7 години

Кажете ми от както сме в ЕС, като държава България какво спечелихме.Като европейска държава можем да се сравняваме с съседна Турция.Не нали?Днешна Турция е много по богата от много държави от този съюз.Факт ли е.ФАКТ Е!ЕРДОГАН хванал пътя на исляма,е кой път да хване една мюсюлманска държава?Все едно някой сега да ви обвинява че влизате в църква!Турция ще успее в всички сфери,НО ние винаги ще си останем зависими и гладни.

56

Анонимен

преди 7 години

Ехее, щом и тяхната либерастка партия е против Турция, значи ще чакат до 3000 година за ЕС

55

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

А НАЙ-ЛОШОТО Е ,ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ СЕ ПРАВЯТ НА ПО-ГОЛЕМИ ТУРЦИ ОТ ТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ , А БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ СЕ ПРАВЯТ НА ПО-ГОЛЕМИ РУСНАЦИ ОТ РУСНАЦИТЕ В РУСИЯ ! КОЙТО РАЗБРАЛ - РАЗБРАЛ , НЯМА ДА ОБЯСНЯВАМ ПОВЕЧЕ !

fallback