Снимка: Булфото
fallback

МВР подозира много близък човек от семейното обкръжение за убийството на президента на модна къща "Агресия" Александър Антов.

Според работната хипотеза на криминалистите той не е физически убиец, а може би е поръчител на атентата.

Общо две са версиите, свързани с близки и със семейството на убития бизнесмен, които предстои криминалистите да "изчистят", пише "168 часа". Твърде вероятно е през следващата седмица заподозрените роднини да бъдат разпитани на детектор на лъжата в Института по психология на МВР. Тестът на полиграф ще покаже дали тази следа е реална.

Oще по темата

Както Dnes.bg писа заместник-директорът на "Национална полиция" старши комисар Константин Димитров обяви пред медиите вчера, че водещата версия е финансов мотив за престъплението. Той обясни, че се проверяват фирми и лица и предстои да се изяснява дали зад убийството стоят конкуренти, или други задлъжнели лица.

Във вторник дъщерята на Антов, Мая, отиде в Шоуто на Слави и обяви, че иска да знае кой е убиецът, колкото и да я боли. Някои видяха в това намек, че действително поръчителят може да е човек от най-близкото обкръжение на бизнесмена, пише седмичникът.

Изданието припомня и че въпреки коректния стил на работа на Александър Антов, се оказало, че за да се спестят данъци, той или негов близък е продал фиктивно фабриката, магазини, земя и складове на врачански ром бушон.

Година преди да бъде убит, Александър Антов е прехвърлил четири от фирмите си на безработен ром, на чието име се водят общо 23 дружества.

Само срещу 60 хил. лева моделиерът прехвърля бизнеса си на Петко Васков Митов. 38-годишният нов собственик е напълно непознат в бранша и затова се предполага, че е подставено лице на неизвестни кредитори.

Периодът, в който стават мистериозните прехвърляния съвпада с времето, в което втората съпруга на Антов - Мария, се разболява от тумор в главата.

Бизнесменът преживява кошмарен период, в който се грижи сам за нея, пътува денонощия с автомобил до Германия за процедури, води я дори на преговори, защото тя отказва да стои сама. В началото на 2015 г. той получава инфаркт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

хорейшио кейн

преди 8 години

най накрая ше излезе че разхождайки се е намерил изхвърлен от неизвестно лице пистолет, и на път към най близкото РПУ се е подхлъзнал , прострелвайки се неколкократно при падането.

17

Албърт

преди 8 години

Какъв полиграф бе? Тия от полицията не гледат ли филма "Излъжи Ме"? Знам четири начина да се победи полиграфа, той е безполезен и ненадежден и може да отчете тревогата и емоциите за вина. 1 начин за разбиване на полиграфа-кабърчета на всяка пета, импулсите за болка объркват полиграфа. 2 начин - взима се валиум, човек става толкова спокоен че полиграфа не отчита нищо. 3 начин - мисли се интензивно за нещо и се отговаря механично. Четвърти - стягаш *** си и го отпускаш само на важните въпроси.

16

дедо Ташунко

преди 8 години

Чорапа се разплита... Хора няма честен бизнесмен, има узаконени крадци! Далавери, данъчни измами, фиктивни фирми, фиктивни договори и мъртви души по фирмите... Почтените хора са наивни и добросърдечни. Родината гъмжи от мошенници, а те си живеят охолно на наш гръб. Бог забавя, но не забравя!

fallback