Снимка: архив Булфото

Убийство по финансов мотив е водещата версия на полицията за смъртта на създателя на ”Агресия” Александър Антов. Това стана ясно от думите на заместник-директора на ГД ”Национална полиция“ старши комисар Константин Димитров.
Той съобщи, че Антов е бил съдружник в по-малко от 5 фирми и в момента се прави финансов профил на няколко дружества.

Още по темата
Финансов е водещият мотив и за убийството на Веселин Стоименов, смята още полицията. Бизнесменът, наричан още и ликвидатор на ВИС, бе убит на 7 януари до комплекс ”Макси” в София. Антов пък бе застрелян ден по-късно в Бистрица, където живее.

”Двата случая не са взаимно свързани, но по една или друга причина има финансов мотив - дали от конкуренция в бизнеса, дали от чисто други мотиви на отделни засегнати лица - това тепърва ще се изяснява", каза ст. комисар Димитров, цитиран от ”Фокус”. Той добави обаче, че водещата версия не означава, че не се работи  и по други.

Полицейският началник даде да се разбере, че не се изключва вероятността Антов да е убит и от човек, който му дължи пари. Проучват се и лица, не само фирми, уточни ст. комисар . Той обяви, че за момента няма информация някой от двамата убити да е бил изнудван.

”По отношение на Веселин Стоименов освен назначените експертизи и проведените беседи с отделни лица - свидетели и негови близки, все още няма краен резултат на това, което е открито на местопроизшествието", каза още полицаят.

Той обясни и че се проверяват камери и мобилните клетки.

Ст. комисар Димитров съобщи и че автомобилът, който бе запален близо до мястото на убийството на Стоименов, е откраднат в Пловдив през декември. „Свързан е по една или друга причина с това убийство", категоричен е полицейският шеф.

Според него всички 7 куршума, с които е прострелян бизнесменът, са били смъртоносни. „Веселин Стоименов освен собственик е и съдружник в над 10 фирми", съобщи още ст. комисар Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase