Снимка: МВР
fallback

Има данни, че задържаната група за мокри поръчки от Перник е съпричастна към убийството на боса на ВИС 2 Георги Илиев. Това каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. 

„Определено има данни в тази посока. Нека не навлизаме в детайли. Когато има влязла в сила присъда, тогава можем категорично да твърдим кой е извършил определено убийство, кой е организатор, поръчител и т.н.“, посочи той. 

„В момента се връщаме назад по абсолютно всички случаи, за които имаме данни, нови свидетелски показания и т.н. Проверяваме ги активно и както виждате, не правим разлика между знакови убийства, поръчкови убийства или битови“, каза още главният секретар. Георги Илиев беше убит на 25 август 2005 г. пред заведение в Слънчев бряг.

Лазаров допълни, че още едно лице от групата е задържано.

Oще по темата
„Изровени са тленните останки на едно лице. Днес трябва да са готови резултатите от ДНК експертизата. Очакваме това да е Теодор Неофитов. Очакваме и експертизата на оръжието, открито при обиските“, коментира Лазаров. 

Към момента няма информация бандата на Валентин Янев-Бореца и Мартин Антов да е свързана с убийствата на радиоводещия Боби Цанков и писателя Георги Стоев, сподели Лазаров. 

Реформата в МВР се случва отгоре надолу, структурирани са 3 нови отдела към ГД "Национална полиция". Няма уволнени хора, така че не може да става дума за чистка в МВР, категоричен беше главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

До Парламента

преди 7 години

Това е режисиран спектакъл.Поредното престъпление към обществото на престъпния синдикат Лазаров,Наумов,Галипонов,Мойсев,Сиси,Шатката и ..........по -натам рязберете !!!Може да се досетите .

45

Анонимен

преди 9 години

OT LAZAROV PO PROS SEKRETAR NE SME IMALIPREZ CELIA PREHOD TAKAVA GRUPA NE SASHTESTVUVAPRESTANETE DA PISHETE GLUPOSTI

44

Безпартиен

преди 10 години

Замитат, Замитат ... , що не ги пипнаха по герберско време ами .... сега ! Не се знаят тия неща за тях из Пернишко ли? ... айде моля моля! Пак ако някой вярва ,че 5 голфаджии имат акъл да направят такъв професионален изтрел от стотина метра срещу Илия Павлов, че и после откриха стрелеца във водата с невъзможност да се разпознае по отпечатъци и лице....Абе хората не са толкова *** бее г-да управляващи!

fallback