Снимка: БГНЕС

Криминалисти от Разград задържаха двама криминално проявени и осъждани мъже с незаконни оръжия и екстази, съобщи МВР. Специализираната полицейска операция е проведена на територията на четири областни дирекции на МВР – Разград, Варна, Русе и Силистра.

В хода на образуваното досъдебно производство е извършено претърсване в частен имот в Разград, обитаван от единия от мъжете - 54-годишен. Намерени и иззети са два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях.

След извършено претърсване в имота на другия мъж - 52-годишен, в Русе са открити и иззети пакетирани в полиетиленови пликове хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят с общо тегло 1235 грама, реагиращи положително на метаамфетамин, сумата от 60 000 лв, 4635 долара, 1540 евро, пет монети от жълт метал, копие и военна димка. При претърсвания на други адреси в Русе са намерени и иззети 1606 броя боеприпаси с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, три револвера, газов пистолет и метална кутия с барут, посочи говорителят на Областната дирекция.

В сградата на Районно управление - Разград е задържан 54-годишният разградчанин, а съучастникът му е задържан в Районното управление - Исперих. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase