Снимка: МВР

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на 8-те задържани вчера при полицейска акция в Пернишко. Според МВР става дума за престъпна група, занимаваща се с поръчкови убийства, наркоразпространение, лихварство и черно тото. 

Зловещи разкрития бяха направени вчера близо до Трън. Полиция, прокурори и съдебни лекари откриха заровени в земята останки от човешки тела.

Ще бъдат направени ДНК експертизи, но се предполага, че става дума за 3 жертви на бандата. Престъпниците са ликвидирали предимно свои хора. Едно от телата е на изчезналия преди време Теодор Неофитов-Ханс, предаде БНТ.

Още по темата
По информация на телевизията данните са за 7 души в неизвестност.

Полицията издирва още хора от бандата. Смята, че начело на групата първоначално е бил разстреляният през 2005 година Райко Василев-Кръвта. В ареста от вчера, по неофициална информация, е неговият баща - Васил Станков.

Разследващи смятат, че групата е имала и друг лидер. Той се издирва, но има предположения, че и той може да не е вече между живите. Арестуваните засега са задържани за 72 часа.

„Задържаните членове на престъпната групировка нямат връзка с така наречената група „Новите килъри” или „Килърите 2”, това е друго криминално предприятие”, заяви вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По информация на "24 часа" серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси също е бил разпитван за дейността на бандата, но най-вероятно няма да бъде обвинен и ще остане свидетел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase