Снимка: Булфото, архив

Осем души са арестувани при операция на МВР срещу група, която се е занимавала с лихварство и убийства в района на Перник, съобщи пресцентърът на МВР.

На задържаните са наложени 72-часови мерки за задържане под стража. Предстои повдигането на обвинения.

Заради операцията днес в Перник криминалисти изравят трупове на хора, за които се предполага, че са жертви на групата.

„Тази операция беше планирана, когато ходихме с министър Йовчев и колеги от Министерството, при главния прокурор и ръководството на Върховна касационна прокуратура. Беше проведена днес под наблюдението на Специализираната прокуратура. От наша страна участваха служители на ГД "Национална полиция" и Специализирания отряд за борба с тероризма. Става дума за въоръжена организирана престъпна група, извършвала поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркоразпространение и лихварство. Имаме задържани днес 8 лица, които впоследствие ще бъдат обвинени. Извършват се процесуално-следтвени действия по ексхумация на тленни останки”, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНР.

Пред журналисти той съобщи още, че се извършват действия по ексхумация на двата трупа, намерени в Перник.

По думите му става въпрос за разчистване на сметки между групировката за неизяснени търговски отношения.

„Задържаните членове на престъпната групировка нямат връзка с така наречената група „Новите килъри” или „Килърите 2”, това е друго криминално предприятие”, заяви той.
 
„Всички задържани са от района на Перник, а един от задържаните е от Кюстендил. Следствените работи продължават в района на Перник, но очакваме престъпления да излязат и на други места в страната”, допълни Лазаров.

По думите му полицията знае кои са извършителите и поръчителите на убийствата, но предпочита да изчака да излезе експертизата и съдебните процесуални мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase