Снимка: БГНЕС

Две длъжностни лица са задържани при днешната акция на Областната дирекция на МВР в Кърджали в офиса на Националната агенция за приходите в родопския град, за противодействие на корупцията. Това съобщиха от пресцентъра на полицията, като уточниха, че става въпрос за поискан подкуп.

Съпричастни към случая са данъчни служители на 34 г. и 57 г. Те са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Предстоят допълнителни процесуално-следствени действия за документиране на престъплението. Образувано е досъдебно производство, допълват от регионалния пресцентър.

Както е известно, днес в офиса на НАП в Кърджали влезе полиция, а по информация на прокуратурата, разследването е за корупционно престъпление.

Междувременно от Агенцията по приходите разпратиха прессъобщение до медиите, в което изпълнителният директор на НАП Румен Спецов коментира как задържаните от полицията за подкуп служители на НАП, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на колегите им, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция.

"Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8000 души, работещи в НАП", се казва още в прессъобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase