78

Бул гур

преди 1 година

Общата история на българския и македонскиа народ е Отоманската империя и нищо друго.

77

Anonimen

преди 1 година

Makedonia ne moze da e na tezi koi to sa ja napusnali i sa izbegali ot nea , ami na tezi koi to sa ostanali da se borat za nea.

76

Анонимен

преди 1 година

А Северномакедонските обещания нямат начало.

75

Анонимен

преди 1 година

Оригиналното име на ВМРО е ВМОРО. Та там в името се споменава и Одрин. Та за каква "Република Македония" може да става въпрос в Одрин? Ами защото организацията е за освобождаване на всички земи където живеят Българи.

74

Анонимен

преди 1 година

Навремето дедите им са били българи и се чуствали българи,а не самоопределили се българи под натиск при разделението им по територии след Освобождението от турско по Сан Стефанския мирен договор,а щом е мирен след подписан военен договор за капитулация,което по презумпция задължително да се изпълняват решенията както е разписано от страните разписали се без отклонения и забавяния за вторични предоговаряни с уклончиви преподписвания за натиск в/у приетите решения и с/у населението в териториите.

73

Koi

преди 1 година

Ostana Popa kmeta I razsilniq kolio

72

Tuka

преди 1 година

Upravlqva selskiq kmet

71

Magna Bulgaria

преди 1 година

Сега пък някакви ,,фашисти" и цензура... Което не ни харесва, е ,,фашистко", а като не ми пускат простащините -- ,,цензура"... Драги заблудени бивши българи и настоящи незнайковци, в ЕС е така: всички са равни по права и всеки може да мисли и да говори каквото иска. Стига да не минава границите на чуждите права и свободи и да не нарушава достойнството на другия. Това не ви е РСМ, където можете да палите и да биете безнаказано българите! Учете се, що са години, пред вас са. Двадесетина, може би..

70

Progovorih

преди 1 година

Italianski Tam s gi oposkali otdawna evrotean6ovete

69

Анонимен

преди 1 година

некой ако се почувства италианец да му дадем ферари

68

Друже Ал. Николов,

преди 1 година

който сега се представяш като Николоски, не си внимавал в часовете по история. Ако в тези часове са ви обяснявали що е това народ, би трябвало да знаеш, че понятията "народ" и "население на конкретен географски район" са две съвсем различни неща. Нещо като македонски народ се опитвате да конструирате едва след Втората св. война. Това, което постигнахте е само изграждането на една самопредстава, нищо друго. Внушихте на това население на географския р-н Македония, че е отделен народ.

67

Magna Bulgaria

преди 1 година

Какви руси, какви Путиновци. какви глупости македонистки ни пробутвате тука? Я малко се поразровете в източниците, без да вземате на вяра приказките на ,,историчарите" от ману. И като научите истината, тя ще ви направи свободни българи, а не заблудени македоноиди!

66

Анонимен

преди 1 година

демек направи това направи това а аз ше си помислим

65

татар-шантажист

преди 1 година

Да влизат в правия път, че както им се канят шип търите: Со к = рци ке ви тепаме.Тоя прираст на населението им - ясно е кои имат по 7-8 дечиня. Не ке да са антички ;)Да гледат Косово и да размислят.

64

Анонимен

преди 1 година

некой да е каза за турско присъствие за учебниците как ше дойде некой и ше каже сменете си учбниците може да е прав аз не знам ама не е тва начина с условия

63

наблюдател от ООН

преди 1 година

РСМ няма много време да се мотка. Ако Албания влезе преди нея,след това и тя може да поставя условия за влизане на античните Скопски историчари в Еуропската уния.

62

Пешо Питанката

преди 1 година

РСМ? Това не е ли един от западните квартали на София?

61

Даме Груев

преди 1 година

РСМ е на практика почти превзета от албанците територия и е въпрос на малко време за да се превърне в Северно Косово.....и тогава ще им се стъжни!Защото в РСМ отдавна минаретата са повече от тези в Албания ,а след като допуснаха втори официален език албански,се сещаме какво ги чака! А и то си е напълно заслужено!

60

Анонимен

преди 1 година

дпс е против конституцията те не ползват привилигии торбешията некой на пазара да ползва привилегии

59

Magna Bulgaria

преди 1 година

,,Българите -- това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът."Магнус Феликс Енодий, 486 г