32

Анонимен

преди 1 година

Е как, нали цял народ се е юрнал да купува къща на село

31

Анонимен

преди 1 година

Селата, към които се изнасят хората са все близо до големите градове - до 15-20 км. Част от тях пътуват, а други работят дистанционно. Обезлюдяването на селата започна преди 20-30 години. Проблема е, че същото очаква и някои от по-малките градове, защото също от двайсетина години се наблюдава съсредоточаване умишлено на всички производства и инвестиции в големите градове. За това в малките (например Хасково, Сливен, Ямбол, Монтана, Враца) почти няма работа,а заплатите са в пъти по-ниски от София

30

Гербер

преди 1 година

Нашето село останах само аз и сам съм си кмет и пак се краде..

29

Програмист

преди 1 година

Аз също се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука почти не плащаме ток - има 5 мегавата фотоволтаици при консумация 1.5, тоест и зимата произвеждат достатъчно ток. Топлото е евтино, понеже къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на отровни супермаркети, защото има био оранжерии и био магазини и мед.център с кадърни лекари. Сега построиха и 4Д кино, ресторанти, конна база, барове, и римски спа център.

28

Анонимен

преди 1 година

Стига фантазии, селата са били пълни с хора по времето на ръчното обработване на земята. колко време и хора са били необходими за да издоиш 50 крави. Или да се изорат 100 декара? Сега за два дена един човек изорава нивите. Насажденията се поливат капково контролирано дистанционно, Точно ЕС спомага за да има все още хора по села и паланки чрез различни програми и субсидии

27

Зозо

преди 1 година

До Анонимен........Не, Путин върна с указ званието майка героиня от времето на СССР, за която роди 10 и повече деца.......... В БГ ги има такива героини - черни перли :))))))))))

26

до 22

преди 1 година

И ние взехме къща до града и не искаме да чуем за него. Тишина, спокойствие, уют. Дори детската градина е чисто нова и без цигaнeнцa. Хубаво, но стане ли време за училище, отиваме си. Няма как. Но си остава една разкошна вила за уикендите на 30мин с колата от центъра на София.

25

Анонимен

преди 1 година

Не, Путин върна с указ званието майка героиня от времето на СССР, за която роди 10 и повече деца, това имам предвид.

24

Анонимен

преди 1 година

Много села са празни, защото най-лесно е да се бачка в склада на Лидл в София за 3к, както е хубавият лаф от този форум, вместо да се работи в градината. Взимаш си паричките (които са смешно малко за София), напиваш си се всеки ден, празни приказки със себеподобните аутсайдери как у нас не може да се успее, нови джанти за немската 15-годишна барака и животът си тече. Тотално сбъркана ценностна система.

23

Population 0

преди 1 година

Ако си последния останал жител, си едновременно кмет, шериф и население.Можеш да се самопровъзгласили за цар или император дори.

22

до 15

преди 1 година

Имам няколко имота в София, вкл. огромен парцел с вила в Симеоново. Еми, не ми се стои в града. Купихме прекрасен палат на 35км от града в планината. Купувам си и яйца, и мляко. Съседите до един млади хора като нас. Е, връщаме се от време на време в града, но тук, в селото, е рай. Няма швeди, не се краде. Токът не спира, както и водата. Водим си хай тек живот на село, барабар и ел. мобилът е с нас и го зареждаме с фотоволтаици.

21

Анонимен

преди 1 година

Това е целенасочен резултат, не е естествен процес

20

До 14

преди 1 година

Все едно в Путинландия раждат по 10 деца? Нещо си се объркал.

19

Анонимен

преди 1 година

Аз бих гледал другата страна на монетата- как има доста села, в които от години не се е раждало бебе (без ромско население, чисти, прекрасни), но сега всичко се промени. Доста млади хора избягаха от какафонията в града и отидоха на село. Парадоксът е, че бягат по-заможните по родните места на тия, дето ринат дъното по складовете на Лидл и Кауфланд или зад волана на баничарката в София. Покрай работата от вкъщи вече всичко е възможно. Отново се населиха хубавите планински села до големите градове

18

Анонимен

преди 1 година

Целта е нали печалбата на големите в 2-3 големи модерни села, другото се изсмуква докато има, после внос на бежанци като роби и закрива е старата старата държава и култура, капитала рулира, в дерето отива цивилизацията заради финансовите политики

17

Зозо

преди 1 година

То за това БСП вече няма да влезе в парламента :)))))))))))))))))))))))))))) Изпукаха дрътите комунисти по селата.

16

Българин

преди 1 година

Държавата да ги национализира тия села и да ги разпродава!

15

Анонимен

преди 1 година

До 5 - има близо 350,000 българи работещи дистонционно и не виждам някой да се е върнал на село и да си купува яйца от каквито и да било селски бизнесмени. Тия балалайки с липсата на работа ги пробутвай на баба ти. Липсва желание за живот по селата и щом 80% от завършилите в УНСС и СУ си хващат дистанционна работа и остават в София вместо да се върнат в Шабла или Сопот казуса не е земеделски, а въпрос на семейно възпитание и лични интереси. Както казах нормални неща за свят с отворени граници.

14

Анонимен

преди 1 година

Нищо странно няма. Животът на тази планета винаги търпи изменения.

13

Анонимен

преди 1 година

Ся като Путин бие и ни стане президент ще ви раждат жените по 10 дечурлига и ще са майки героини. Глас от мен и семейството ми за вгъзражданеее!