92

Star

преди 1 година

В Румъния по време на промените бяха ликвидирани сатрапите от Румънската Държавна Сигурност,заедно със червените фамилии още във първите няколко дни след свалянето на Чаушеску.Днес румънските села са като курорти.Чисти,спретнати и подредени.Държавата отпуска субсидии за дребно земеделие и животновъдство.А младите вместо да прекарват отпуските си по камънаците на другите държави,предпочитат да го правят във родните си села.В България политиката е за дебългаризация.А субсидиите се крадат.Това е.

91

Анонимен

преди 1 година

Комунистите отделиха българите от земята, като им я отнеха.После ги натикаха насила в градовете. Така че комунизацията продължава.Реално обаче повечето от хората бягат извън комунистическа България. На никой не му се живее в комунистическата мизерия. Бягат на запад (някой да не си помисли, че бягат в Русия на Путин). На запад има и демокация и правови социални държави и капитализъм. Няма мутрокомунизъм и псевдо демокрация и псевдо закони като в България. Хората искат да живеят, а не да се мъчат.

90

а бе де да знам

преди 1 година

До до 91 Ама за отопление до сега съм давал по 800 лв за дърва!Сега съм приготвил 1,000!А за парно кво плащате?

89

Жалко, но факт

преди 1 година

Липсват пътища, познат си купи къща във френско село за 32.000юро -за сметка на това всеки ден пътува 35км във всяка посока до работа. Разликата е че пътищата там го позволяват, а тук като слезеш от 2-3 основни пътя всичко друго е да ти изпадат пломбите.

88

ооо

преди 1 година

закривай всичко с по-малко от 100 човека. няма смисъл да се води село , да има отделен кмет и т.н. по-добре да се води махала към някое друго което е наблизо.

87

Анонимен

преди 1 година

До доХАХАХАХАХА : хахахахахахаХАХАХАХАХАХАХАА

86

Анонимен

преди 1 година

Всичко е пряк резултат от неглижирането на Северна България за сметка на Южна..В централна северна България, където е основното обезлюдяване няма нито читава инфраструктура нито привлечени инвестиции...Спирането на Хемус още повече ще засили процеса...Без логистика няма читав бизнес....а за логистика, трябва магистралата да бъде завършена а не целия трафик София-Варна да минава по двулентово петоразрядно шосе...

85

Христо Христов

преди 1 година

КомунизЪма и Тодор Живков ще да са ПАК виновните...

84

доХАХАХАХАХА

преди 1 година

Това ''ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА'' дразни! Изобщо не е оригинално, сигурно имаш психични отклонения?!

83

Гласоподавател

преди 1 година

Да ни донесете и в нашто село да гласуваме на машина,общо четирима сме ,заедно с кмета

82

Анонимен

преди 1 година

Мдаааа, а 100-годишните селски "къщи" са обявени на цени като на френската ривиера ....ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

81

Анонимен

преди 1 година

А на никого ли не му е минавало през ума ,че човекът е такова същество ,че просто му омръзва да живее цял живот на едно място ?

80

Густо

преди 1 година

Кюрдите и турците скоро ще ги заселят, заедно със Западните им Покровители и Повелители..., и ще започнат да ни учат на хуманизъм и българщина...

79

размисли

преди 1 година

И същевременно в България има много бездомници. Ако поиска някой да си купи къща в такова ненаселено място, ще има ли кой да му съдейства за покупката на такава? До това положение се стигна заради" модерния" капитализъм и огромното разхищение на цялата страна. Затова и огромна част от българското население замина за чужбина и няма да се върне. Също *** набези, убийства на хора по селата от ***, наплаши населението и те се изнесоха в градовете.

78

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

Ако всичко си оставаше едно и също с времето, щяхме да живеем в землянките в които са живели първите славяни, или в шатрите на дошлите българи. Най-много в аули.Всъщност за какво плаче авторът? За ТКЗС-тата, за партийни, профсъюзни,и всякакви други деятели? Земята работи ли се, работи се, дава много повече, работи се многократно по-ефективно. А всеки живее, където му е удобно. Няма град, няма село, има удобно за живеене, днес, место. Работа има за всеки, който иска да работи.

77

до 91

преди 1 година

Да, бе обръща се ама друг път, ония индийците се множат и завземат, половината села вече са ромски, щом ви кефи да живеете с тези животни ок. Да не говорим, че половината ковид преселници тази зима ще хапнат дръвцето с отоплението на къща, което в пъти по- скъпо от апартамент.

76

Алекс

преди 1 година

Няма драма.Хората се местят в градовете,които предлагат по-комфортни условия за живот.

75

Анонимен

преди 1 година

Спокойно, този процес вече се обръща. Преди 10г. купих имот в село с двама жители. В момента са над 100, като почти всички са млади семейства с деца, дошли уж за малко по време на ковид фашизма.

74

Анонимен

преди 1 година

На управляващите им трябват тези хора в градовете за да работят на минимална заплата във фирмите им.

73

ЬЬЬ

преди 1 година

Благодарение на корумпираната полиция,на корумпираното и липсващо правосъдие, на корумпираните ни политици(няма за кого да гласувам),не само селата, а и цялата ни държава ще се обезлюди.