72

Анонимен

преди 1 година

Но нашите пътища, 90% от нашите автомобили и съотношението на цената на бензина спрямо заплатите ни не е като в САЩ.

71

Анонимен

преди 1 година

Но нашите пътища, 90% от нашите автомобили и съотношението на цената на бензина спрямо заплатите ни не е като в САЩ.

70

До Сахар 65

преди 1 година

Да, прав си. Но ако тук чете някой от САЩ, ще падне от смях. Само окръг Ню Йорк е кажи-речи колкото цялата ни България и там, а и другаде в САЩ не се счита за нещо извънредно, ако човек сутрин пътува със своя автомобил по 2-2.30 часа, за да стигне до местоработата си, а привечер пак пътува толкова, за да се прибере. Кажи им на тях, че някой дава половин заплата наем за панелна гарсониера, защото си е намерил работа в София, а селото му е само на 60 км от София и там има двуетажна къща с двор.

69

българин

преди 1 година

"Следващото по големина село е Айдемир (обл. Силистра) с население 5295 души." Интересна е историята на село Айдемир.Село Айдемир възниква през османското владичество. Присъединеното село Татарица е основано от донски казаци старообредци, избягали след църковните реформи на патриарх Никон и потушеното Булавинско въстание в Руското царство от 1707 1708 г. Турците са се отнесли лоялно към руснаците, дали са им земя, разрешили са им да си имат църква и свещещеник, атаман и оръжие!

68

И се чудим защо

преди 1 година

Повечето българи притежават собствени жилища, но голяма част от тях дават половината си заплата за наеми, а цените на жилищата в големите градове растат неудържимо. Ами ето защо - много от въпросните частни жилища са на село, а там поминък няма.

67

Селото

преди 1 година

Стига сте трили коментари, ботове! Послушни мишлета!

66

българин

преди 1 година

До: "Безпартиино сираче ." Така е, потвърждавам! Но за съжаление комунизмът така е промил мозъците на много българи, че няма как да разберат - дори да им обясняваш! Всяка ваканция бях на село при баба и дядо. Не щеш ли, когато вече бях студент, отиваме с нашите с Москвича на село и на метри от къщата на баба ми караулка, бариера, и граничар с Калашник. Било вече "Втора Гранична Зона". Не пускат! Добре че в паспорта на майка ми пишеше че е родена там, та ни пуснаха. После - открит лист.

65

Безпартиино сираче .

преди 1 година

До Анонимен 74 При соца границите бяха заключени. За градовете искаха жителство и селяните си стояха по селата. Сега хукнаха към градовете и чужбина. Нормален процес. На всякъде е така.

64

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен "Това е целенасочен резултат, не е естествен процес" ... Дали? Не е ли така във всички развити държави, та предлагат къщи на село за едно евро. Потребителското общество се изгражда с дейното съдействие на самия потребител. Друго е в града - дори и да ти спрат топлата вода за два месеца за профилактика, пак ще я пуснат рано или късно, без да се налага да си мръднеш пръста.

63

анализатор

преди 1 година

До: номер 74 "при соца такива неща не съществуваше" А при националсоца на Адолф Хитлер в Третия Райх е имало още по-гъсто населени местности. Такива са били Аушвиц-Биркенау, Флосенбург, Заксенхаузен и много други приятни места където човекът е свободен чрез собствения си труд за Райха!!!

62

Фин

преди 1 година

В Габрово няма нито едно обезлюдено село и в Търново е така. Това са тревненски и еленски колиби в Балкана които са имали десетина- двайсет жители преди 30 години.

61

Математик Витанов

преди 1 година

"С по един жител в страната са точно 60 села." Значи следователно => В България точно 60 души са собственици на село. Всеки от тях е кмет сам на себе си!

60

Анонимен

преди 1 година

при соца такива неща не съществуваше при амерк.демокрация това е резултата никои не мисли за народа тези политици се интересуват само как да привитизират пари в джоба си останалото не е интересно народа е за тях гласоподатели и друго нищо

59

Анонимен

преди 1 година

В част от граничните села няма интернет, или е трудно и скъпо да си пуснеш. Пак там незнайно защо се хващат основно чужди мрежи на мобилните оператори. А уж сме нация на IT-тата.

58

Анонимен

преди 1 година

Kaто ЕС ни кара да си изкореняваме лозята, да избиваме животните и да им намаляме бройката с някакви съмнения за вируси и болести? Като внасяме *** на ЕС, пък родното замира и всеки се отказва? Колко семейства от селата са в чужбина прогонени от политиката на ЕС и родните ни правителства? Златна земя пустее и буренясва щото нашите берат марули и ягоди в чужбина по еже ЕС така иска. Англия си излязоха от съюза щото се усетиха навреме.

57

Анонимен

преди 1 година

До Катя"напълно нормално следствие от нуждите на съвременния човек" ........ Съвременният човек трябва да се замисли, дали такива са нуждите му в действителност. Или е отвикнал да мисли, понеже все няма време.

56

Анонимен

преди 1 година

Опитайте обаче да купите къща в някое обезлюдено село - щом разберат, че проявявате интерес, цената веднага ще скочи десетки и стотици пъти и ще ви предложат да купите полуразрушеното и негодно за обитаване струпване на тухли и счупени цигли за няколко десетки хиляди евро.

55

Реалист

преди 1 година

Българите са най-бързо изчезващата нация в света. И то без война, само благодарение на 33 години демокрация! Едно да обясня на разбирачите: така нареченият Ви запад се гради на колонизирането на нови територии и изсмукването на нах-ценното от тях: именно младото население. Това им е целта, така работят, ама сте не.ки и лесно се манипулирате, мислете с тия глави, затова ги имате!

54

България

преди 1 година

Тази наша изстрадапа,опустяла земя, най-богатия чернозем на планетата,превърнат в пустиня само за 30 години преход,земята в която буренясват гробовете на предците на тази пркудена България там

53

Сахар

преди 1 година

Който и да дойде на власт, никой няма да се върне на село.Има прекрасни села с развито селско стопанство, има такива с туризъм и такива близко до областни градове. В останалите никой не иска да стои и това е напълно разбираемо.